Категорія
Новини
Дата

На Полтавщині понад 55 000 споживачів залишилися без світла після ракетної атаки РФ (оновлено)

1 хв читання

У понеділок, 17 червня, внаслідок ворожого удару у Полтавському районі знеструмлені 53 000 побутових і 2400 юридичних споживачів, повідомив голова Полтавської ОВА Філіп Пронін. За попередньою інформацією, ворог вдарив по цивільній інфраструктурі крилатою ракетою Х-59. Пошкоджено кілька багатоповерхових будинків, приміщення дитячого садка, електролінії та гаражі.

Минулого тижня росіяни також атакували Миргородський район Полтавської області, було пошкоджено близько десятка приватних будівель.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Орієнтовно о 14 годині Повітряні сили ЗСУ попереджали про швидкісну ціль у напрямку Полтавської області, в області була оголошена повітряна тривога. Мешканців Миргорода закликали залишатися в укриттях.
  • За інформацією Проніна, ворог влучив у цивільну інфраструктуру в Полтавському районі, пошкоджено декілька багатоповерхівок.
  • Після атаки аварійні бригади в області працюють над ліквідацією наслідків, щоб оперативно відновити електропостачання. 
  • Станом на 16:40 у результаті атаки постраждали 12 людей, серед них двоє дітей. Трьох людей госпіталізували. 
  • Оновлено. На обстріл Полтавщини відреагуава президент Володимир Зеленський. «Є постраждалі, зокрема діти. Усім надається необхідна допомога», – написав він.
  • Він наголосив, що Україні життєво необхідно посилювати захист неба сучасними системами ППО і авіацією.
  • Станом на 19:30 поранено 16 людей, серед яких двоє дітей, шістьох осіб госпіталізували, повідомив Офіс генпрокурора. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Контекст

Під час повномасштабного вторгнення РФ окупувала понад 18 ГВт електрогенеруючих потужностей, зокрема найбільшу в Європі Запорізьку АЕС

Повністю зруйновані Каховська та Дніпровська ГЕС, а також Зміївська й Трипільська ТЕС

Критичних пошкоджень (понад 80%) зазнали приватні теплоелектростанції, серед яких Ладижинська, Бурштинська, Добротвірська, Курахівська, Криворізька та Придніпровська ТЕС. 

Пошкоджено близько половини високовольтних підстанцій передачі електроенергії. Російські війська фактично знищили всі нафтопереробні заводи на території України й значну частку інфраструктури зі зберігання нафти та нафтопродуктів.

«Укренерго» прогнозує, що ситуація в енергосистемі наступні кілька тижнів суттєво погіршиться. З 11:00 до 23:00 графіки відключень будуть довшими, ніж у решту часу доби. «Енергоатом» планує вивести в ремонт чергові енергоблоки АЕС. Їх планують повернути до роботи через два місяці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд