Категорія
Новини
Дата

«Настав час повертати борги». Співвласник ТІС Єгор Гребенніков пожертвує $1 млн на боротьбу з російськими загарбниками

До вторгнення російських військ бізнесмен планував витратити кошти на розвиток одеського «Зеленого театру»

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Співвласник порту TIS і засновник фонду ImpactHubOdessa Єгор Гребенніков, вирішив пожертвувати на оборонні потреби України 31 млн грн. Як зазначив він у facebook, 15 млн грн підуть фонду «Повернись живим», на рахунки Територіальної оборони Одеси та фонду «Корпорація монстрів» (займається допомогою дітям та літнім людям). Стосовно використання ще 16 млн грн Гребенніков попросив поради в підписників. «Я хочу з вашою допомогою розподілити кошти туди, де це дасть максимальний ефект, важливо, щоб ви особисто могли проконтролювати правильне та швидке використання», – сказав бізнесмен.

За його словами, він почав акумулювати ці кошти ще в серпні, коли інвестував у «Зелений театр». «Думав, якщо військової кризи не буде та мені особисто вони не знадобляться, витрачу їх на оновлення «Зеленого театру», – пояснив підприємець.

Він також відзначив, що більшість «капітанів» українського бізнесу вже багато та активно допомагають армії. «Але знаю, що є такі, хто зараз хоче зберегти максимум коштів на чорний день, і такі, хто про всяк випадок сидять тихо та бояться відкрито підтримати наших воїнів, наївно думаючи, що вони наберуть «бали» у потенційних окупантів та збережуть свої активи».

На думку Гребеннікова, намагання виграти, відсидівшись у стороні від війни, — непрацююча стратегія. «Розпитайте бізнес, що постраждав на окупованих территоріях. Своїми успіхами ми зобов’язані народові України, тож настав час повертати борги», – сказав бізнесмен.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні