Категорія
Новини
Дата

НАЗК внесло німецького ритейлера Metro Cash & Carry до переліку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло компанію Metro Cash & Carry до переліку міжнародних спонсорів війни, йдеться у релізі НАЗК. Таке рішення ухвалили через позицію керівництва компанії продовжувати діяльність в Росії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зокрема, за даними НАЗК, крім бізнесу в сфері ритейлу, інтереси керівництва компанії тісно пов’язані зі стратегічними галузями російської економіки: нафтогазовою та банківською сферами, а це «напряму впливає на підтримку російської військової машини». 
  • В НАЗК зазначили, що за результатами журналістських розслідувань, стало відомо, що ключовий акціонер Metro Cash & Carry Даніель Кретинські контролює EP Infrastructure (EPIF), що володіє 49% компанії Eustream. Ця компанія управляє газотранспортною системою, що транспортує російський газ до Центральної та Східної Європи. 
  • «Поки увесь цивілізований світ відмовляється від енергоресурсів держави-терориста, керівництво Metro Cash & Carry демонструє, що співпраця з РФ не лише не буде припинена, а надалі лише посилюватиметься», – сказано у повідомленні агентства. 
  • Також у НАЗК звернули увагу на визнання Metro Cash & Carry прийнятною сплату картками «Мір» та реалізацію нових проєктів у Росії, таких як мережа продуктових магазинів «біля дому» – «Фасоль».
  • В повідомленні агентства сказано, що дослідники діяльності Metro Cash & Carry в РФ також зафікусвали участь компанії в «ідеологічних» російських ініціативах. Зокрема, наприкінці минулого року в інтернеті поширювалась інформація про те, що німецька мережа Metro в РФ торгує так званими «кувалдами Вагнера».

Контекст

НАЗК підкреслює, що усі включені до переліку міжнародних спонсорів війни компанії вносяться до бази даних World-Check — бази даних осіб і організацій із підвищеним ризиком, яка використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.  

Внесення до цієї бази, що створена міжнародною компанією London Stock Exchange Group, має допомогти захистити фінансовий сектор від спонсорів російської війни. 

До списку міжнародних спонсорів війни НАЗК вже включило компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle. Днями сюди ж додали французьку корпорацію Auchan Holding

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні