Німеччина та Швеція ведуть переговори щодо надання Україні ракет для IRIS-T – Bloomberg /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Німеччина та Швеція ведуть переговори щодо надання Україні ракет для IRIS-T – Bloomberg

Getty Images

Німеччина та Швеція обговорюють новий пакет озброєнь, згідно з яким Стокгольм поставить Україні ракети та пускові установки для німецьких систем ППО IRIS-T, пише Bloomberg із посиланням на джерела

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Німеччина звернулася до Швеції з проханням надати пускові установки для протиракетної системи, сумісної з IRIS-T. За словами джерел, обговорення також дозволять отримати більше боєприпасів, які можна використати для німецьких систем IRIS-T, відправлених до Києва.
  • За словами джерел, Німеччина дотримується свого плану щодо відправлення Україні ще трьох систем IRIS-T цього року.
  • Збройні сили Швеції використовують ракети IRIS-T у своїй системі Robotsystem 98, що запускається з броньованих гусеничних машин шведського виробництва. У листопаді уряд скандинавської країни оголосив, що поставить Україні систему ППО, проте не поточнив, яку саме.

Контекст 

У жовтні Німеччина надала Україні першу з чотирьох обіцяних систем ППО Iris-T SLM. Передача відбулася неподалік польсько-українського кордону. ЗРК Iris-T SLM складається з трьох машин: пускової установки на військовій вантажівці з місцем для восьми ракет, радіолокаційної машини та командирської машини. Зенітні ракети можуть уражати цілі на висоті до 20 км і на відстані до 40 км. Ще три системи мають бути доправлені в Україну цього року. 

Нещодавно уряд Німеччини повідомив про постачання Україні танків Leopard 2. Також країна видасть відповідні дозволи на передачу країнам-партнерам, котрі хочуть швидко поставити німецькі танки зі своїх складів в Україну. Наразі мета німецького уряду – швидко зібрати два танкові батальйони з танками Leopard 2 для України. Як перший крок Німеччина надасть роту з 14 танків Leopard 2 A6 із запасів Бундесверу. 

Велика Британія та Німеччина планують передати Україні танки (Challenger і Leopard відповідно) вже у березні. Польща відправить Україні 60 танків, серед них і PT-91 Twardy, крім анонсованого постачання 14 танків Leopard 2.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні