Категорія
Новини
Дата

Пентагон уклав контракт на виробництво NASAMS для України вартістю $1,2 млрд

1 хв читання

Міністерство оборони США уклало контракт на $1,2 млрд щодо виробництва й закупівлі передових систем протиповітряної оборони NASAMS для України, йдеться в повідомленні Пентагону. 

Ключові факти

  • «Компанія Raytheon Co., м.Тьюксбері, штат Массачусетс, отримала контракт з фіксованою ціною на суму $1,216 млрд на закупівлю передових зенітно-ракетних систем, а також відповідного обладнання, послуг і запчастин для підтримки зусиль для України», – сказано в повідомленні.
  • Роботи виконуватимуться в Тьюксбері з орієнтовною датою завершення 28 листопада 2025 року.
  • Кошти на контракт виділені в межах Ініціативи зі сприяння безпеці в Україні.

Контекст

Раніше повідомлялося, що США вивчають можливість відправлення Україні старого обладнання ППО Hawk зі складів, щоб допомогти захиститися від атак російських безпілотників і крилатих ракет. Система Hawk є попередником системи протиракетної оборони PATRIOT.

Міністр оборони України Олексій Резніков упевнений, що Київ зрештою отримає західні танки та винищувачі, щоб витіснити російські війська з країни, але вважає, що Вашингтону доведеться «прокласти шлях», перш ніж інші союзники почнуть постачання, пише Politico.

Українські офіційні особи наполягають на наданні ракет більшої дальності для завдання глибших ударів по контрольованій Росією території, включаючи Крим, що викликає питання про те, наскільки адміністрація президента США Джо Байдена підтримуватиме військові цілі Києва.

На початку листопада до України прибули системи NASAMS і Aspide для захисту повітряного простору, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Пентагон розглядає пропозицію Boeing про постачання Україні дешевих малогабаритних високоточних бомб, що дозволить Києву завдати удару далеко в тил Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні