Категорія
Новини
Дата

ПриватБанк планує до кінця року продати списані кредити фізосіб на майже 5 млрд грн

1 хв читання

Державний ПриватБанк планує до кінця 2024 року продати права вимоги за портфелем карткових кредитів загальною заборгованістю на суму 4,8 млрд грн, повідомляє пресслужба банку. Рішення ухвалили в рамках затвердженої урядом та НБУ політики скорочення проблемної заборгованості державних банків.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Ключові факти 

  • Член правління ПриватБанку з питань керування ризиками Лариса Чернишова повідомила, що запланований на продаж портфель включає споживчі кредити минулих років, надані фізичним особам без забезпечення, які були визнані безнадійними та списані за рахунок сформованих резервів. 
  • З портфелю для продажу виключені кредити, за якими боржниками є військовослужбовці та мобілізовані, повідомив ПриватБанк.
  • Банк продовжить реалізацію прав вимог за картковими кредитами фізичних осіб через електронний аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України). 
  • Наразі ПриватБанк оновлює правила торгів, щоб залучити ширше коло потенційних гравців ринку. 

Контекст

2022 рік ПриватБанк завершив з чистим прибутком 30,25 млрд грн в умовах воєнного стану, тоді банк сформував резервів на суму понад 14,5 млрд грн.

ПриватБанку збільшив чистий прибуток на 24,75%, до 37,8 млрд грн у 2023 році. Водночас прибуток до оподаткування досяг 72,8 млрд грн, що більше ніж удвічі перевищує результат 2022 року.

У 2023 році банк збільшив чистий портфель роздрібних кредитів на 39% до понад 60 млрд грн і чистий портфель кредитів для бізнесу на 23% до понад 30 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд