Категорія
Новини
Дата

Рада Федерації дозволила Путіну використовувати армію РФ за кордоном

Рада Федерації отримала звернення президента РФ Володимира Путіна про використання російських військових за кордоном, повідомила спікер верхньої палати російського парламенту Валентина Матвієнко під час засідання у вівторок, пише «Інтерфакс». Пізніше рішення було підтримано одноголосно.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Матвієнко внесла додатково до порядку денного питання розгляду звернення Путіна.
  • Вона також запропонувала розглянути це звернення на засіданні «у відкритому режимі».
  • Звернення вже розглянуто комітетами Ради Федерації з конституційного законодавства та держбудування, оборони, міжнародних справ та радою палати, повідомила Матвієнко.
  • Пізніше рішення було підтримано одноголосно.

Контекст

Президент РФ Володимир Путін визнав «незалежність» псевдореспублік ОРДЛО, а Держдума ратифікувала договори «про дружбу, співпрацю та взаємну допомогу» з так званими «ЛНР» та «ДНР». Україна кваліфікує останні дії РФ як порушення суверенітету та територіальної цілісності держави, заявив президент Володимир Зеленський.

Росія поки що не вводитиме війська в ОРДЛО, повідомив раніше заступник глави МЗС Росії Андрій Руденко. За його словами, військова допомога передбачена у підписаних із псевдореспубліками договорах, але не варто спекулювати на цю тему: «Поки що ніхто не збирається нічого нікуди вводити».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні