Категорія
Новини
Дата

Регулятор Великої Британії попередньо схвалив зміни в угоді Microsoft та Activision Blizzard на $69 млрд

Заявка Microsoft на придбання Activision Blizzard наблизилася до завершення після того, як регулятор Великої Британії попередньо прийняв поправки технологічного гіганта до запропонованого поглинання розробника ігор за $69 млрд, пише Bloomberg.

Ключові факти

  • Антимонопольна служба Великої Британії (CMA) заявила, що переглянута пропозиція щодо угоди, схоже, вирішила її побоювання. Тож корпорація Microsoft отримала величезний імпульс у своїй спробі усунути останню глобальну нормативну перешкоду для угоди з Activision Blizzard Inc. 
  • Переглянута пропозиція включає продаж прав Activision Blizzard на хмарний стрімінг ігор французькому конкуренту Ubisoft.
  • Microsoft вже виграла судовий позов Федеральної торгової комісії з приводу цієї угоди, яку Європейський Союз погодив у травні. Єдиною перешкодою залишилася британська CMA, яка заблокувала угоду в квітні.
  • «Це нова і по суті інша угода, згідно з якою поширення цих важливих ігор у хмарі залишається в руках сильного незалежного постачальника Ubisoft, а не під контролем Microsoft», – сказав Колін Рафтері, представник СМА.
  • Виконавчий директор Microsoft Бред Сміт заявив, що фірма продовжить працювати над отриманням остаточного дозволу на закриття угоди до 18 жовтня.

Контекст

Microsoft уперше оголосила про угоду з Activision у січні 2022 року, прагнучи додати ігри, такі як Call of Duty та World of Warcraft, до бізнесу, який уже містить консоль Xbox, франшизу Halo та програмне забезпечення для створення світу Minecraft. Але регулятори побоюються, що Microsoft може утруднити для конкуруючих платформ безперешкодний доступ до найпопулярніших ігор Activision.

Microsoft повідомляла, що відкрита для вирішення проблем щодо угоди. Компанія уклала 10-річну угоду про перенесення Call of Duty від Activision на ігрові платформи Nintendo Co. та погодилася випускати майбутні версії гри на платформі Steam від Valve Corp. одночасно з їхнім дебютом на Xbox.

У квітні цього року британський антимонопольний наглядовий орган наклав вето на поглинання Activision Blizzard корпорацією Microsoft.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні