Категорія
Новини
Дата

Російські підрозділи залишаються в Новій Каховці. Генштаб спростував заяву про вихід окупантів з міста

Всі підрозділи російської армії, які перебували в населеному пункті Нова Каховка на Херсонщині, залишили місто, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. Через півтори години після публікації цієї інформації Генштаб її спростував.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Станом на 22 березня 2023 року всі підрозділи армії окупанта, які були розміщені в населеному пункті Нова Каховка Херсонської області, залишили місто», – йдеться у повідомленні Генштабу.
  • Зазначається, що цьому передував обхід найближчих помешкань місцевого населення з метою наживи. 
  • Окупанти забирали у цивільного населення у великих кількостях побутову та електронну техніку, коштовності, елементи одягу та мобільні телефони.
  • Доповнено. Близько 20:00 Генштаб спростував раніше опубліковану інформацію. «Окупанти і досі тимчасово знаходяться у Новій Каховці. Інформація про начебто відхід противника з даного населеного пункту була оприлюднена внаслідок некоректного використання наявних даних», – йдеться у повідомленні Генштаба у Facebook.

Контекст

11 листопада міністерство оборони Росії оголосило, що на Херсонському напрямку всі підрозділи російських військ завершили відхід на лівий берег Дніпра. Це відбулося о 5 ранку. У соцмережах з’явилися відео, як захисники почали заходити у Херсон. ГУР закликало російських військових здаватися в полон. 

За даними Генштабу від 23 березня, у низці населених пунктів тимчасово захопленої лівобережної частини Херсонської області росіяни почали пошуки громадян з проукраїнскою позицією. Для цього вони використовують списки учасників АТО, військових пенсіонерів та списки тих осіб, які проходили службу в правоохоронних органах України.

На Херсонському напрямку росіяни ведуть обороні дії. Обстрілів зазнають райони населених пунктів Веселе, Козацьке, Миколаївка, Іванівка, Новотягинка, Молодіжне, Антонівка, Білозерка, Дніпровське, Кізомис, а також Херсон.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні