Категорія
Новини
Дата

Російські підрозділи залишаються в Новій Каховці. Генштаб спростував заяву про вихід окупантів з міста

1 хв читання

Всі підрозділи російської армії, які перебували в населеному пункті Нова Каховка на Херсонщині, залишили місто, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. Через півтори години після публікації цієї інформації Генштаб її спростував.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • «Станом на 22 березня 2023 року всі підрозділи армії окупанта, які були розміщені в населеному пункті Нова Каховка Херсонської області, залишили місто», – йдеться у повідомленні Генштабу.
  • Зазначається, що цьому передував обхід найближчих помешкань місцевого населення з метою наживи. 
  • Окупанти забирали у цивільного населення у великих кількостях побутову та електронну техніку, коштовності, елементи одягу та мобільні телефони.
  • Доповнено. Близько 20:00 Генштаб спростував раніше опубліковану інформацію. «Окупанти і досі тимчасово знаходяться у Новій Каховці. Інформація про начебто відхід противника з даного населеного пункту була оприлюднена внаслідок некоректного використання наявних даних», – йдеться у повідомленні Генштаба у Facebook.

Контекст

11 листопада міністерство оборони Росії оголосило, що на Херсонському напрямку всі підрозділи російських військ завершили відхід на лівий берег Дніпра. Це відбулося о 5 ранку. У соцмережах з’явилися відео, як захисники почали заходити у Херсон. ГУР закликало російських військових здаватися в полон. 

За даними Генштабу від 23 березня, у низці населених пунктів тимчасово захопленої лівобережної частини Херсонської області росіяни почали пошуки громадян з проукраїнскою позицією. Для цього вони використовують списки учасників АТО, військових пенсіонерів та списки тих осіб, які проходили службу в правоохоронних органах України.

На Херсонському напрямку росіяни ведуть обороні дії. Обстрілів зазнають райони населених пунктів Веселе, Козацьке, Миколаївка, Іванівка, Новотягинка, Молодіжне, Антонівка, Білозерка, Дніпровське, Кізомис, а також Херсон.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд