Категорія
Новини
Дата

Словацькі перевізники блокуватимуть рух вантажівок на кордоні з Україною 1 грудня – Держприкордонслужба

1 хв читання

Спілка перевізників Словаччини планує заблокувати рух вантажного транспорту перед пунктом пропуску «Вишнє Нємецке», суміжним з українським ПП «Ужгород», у пʼятницю, 1 грудня, йдеться в повідомленні Держприкордонслужби. Блокада почнеться о 16 годині.

Ключові факти

  • На виїзд зі Словаччини будуть пропускати по чотири вантажівки на годину. 
  • За даними прикордонників, перевезення гуманітарної та військової допомоги, живих тварин, пального та охолоджених вантажів блокуватися не буде.

Контекст

З 6 листопада перевізники з Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин».

23 листопада блокування руху вантажівок почалось і перед пунктом пропуску «Медика», суміжним з українським ПП «Шегині». 

У середньому один день простою через страйк на польсько-українських пунктах пропуску завдає одній українській компанії близько 1 млн грн втрат, підрахувала Європейська Бізнес Асоціація. За оцінкою Федерації роботодавців, наразі економіка зазнала понад €400 млн збитків від блокування кордону.

28 листопада уряд Польщі вперше відреагував на блокаду кордону, зокрема, міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик надіслав листа віцепрем’єрові Олександру Кубракову, в якому закликав Україну виконати вимоги польських протестувальників.

21 листопада перевізники зі Словаччини заблокували рух вантажівок у напрямку одного з пунктів пропуску на кордоні з Україною. Проте вранці 22 листопада рух було відновлено.

Цього тижня Словацька спілка перевізників (UNAS) звернулася до Асоціації перевізників Словаччини з пропозицією заблокувати рух на пункті пропуску «Вишнє Нємецке – Ужгород». Перевізники чекали на реакцію Міністерства транспорту країни, перш ніж ухвалити остаточне рішення про блокаду.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні