Категорія
Новини
Дата

Спецслужби РФ можуть готувати теракти проти власного населення, щоб звинуватити Україну – ГУР

Військкомати на території Росії розповсюджують «пам’ятки» для місцевих жителів, в яких звинувачують українські спецслужби в плануванні та проведенні терористичних актів проти мирного населення, повідомляє Головне управління розвідки України.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що начебто «диверсанти» розкладають на дорогах, лавках і в кущах заміновані телефони, гаманці, планшети. І що подібним чином можуть бути заміновані навіть дитячі речі.
  • «Ця «страшилка» – дзеркальне відображення реальних дій рашистів на тимчасово окупованих територіях України», – кажуть у ГУР.
  • У розвідці нагадують, що після звільнення на цих територіях справді масово залишались різноманітні заміновані предмети, побутові прилади і дитячі іграшки, які призводили до каліцтв і навіть смертей мирного населення.
  • «Імовірно, російські спецслужби таким чином готують підґрунтя для проведення провокацій з подальшим звинуваченням України», – йдеться у повідомленні.

Контекст

Вчора стало відомо, що окупаційна влада Херсонщини планує перемістити близько 50 000–60 000 осіб протягом подальших шести днів на тлі українського контрнаступу, пише Reuters із посиланням на заяву ставленика Кремля в області Володимира Сальдо.

Сальдо повідомив, що ситуація «загострюється», тож приблизно 10 000 людей на день будуть переміщені протягом подальших шести днів, і «деякі регіони Росії готуються прийняти людей». За останні два дні Херсон уже залишили понад 5000 людей, додав Сальдо. Російська окупаційна влада теж покидає Херсон, пише Bloomberg.

За даними Reuters, російські сили на Херсонщині за останні кілька тижнів були відкинуті на 20–30 км і ризикують бути затиснутими до берега річки Дніпро.

У Центрі національного спротиву, який створили ССО України, повідомляють про можливі провокації росіян у Херсоні. 

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак також зазначив, що «росіяни намагаються залякати херсонців фейковими розсилками про обстріли міста нашою армією, а також влаштовують пропагандистську показуху з евакуацією».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні