Категорія
Новини
Дата

США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $350 млн

1 хв читання

США виділяють Україні черговий пакет військової допомоги на загальну суму $350 млн. Про це йдеться в заяві Державного секретаря Ентоні Блінкена.

Ключові факти

  • Новий пакет військової допомоги включає додаткові боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS та гаубиць, а також боєприпаси для бойових машин піхоти Bradley, ракети HARM, протитанкову зброю, річкові катери та інше обладнання.
  • «Ми вітаємо більш ніж 50 країн, які обʼєднались заради підтримки України в її захисті суверенітету і територіальної цілісності. Тільки Росія може припинити свою війну сьогодні. Поки вона цього не зробить, ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», — підкреслив Блінкен.

Контекст

3 березня США оголосили про пакет військової допомоги в розмірі $400 млн. До нього увійшли боєприпаси для HIMARS та гаубиць, а також боєприпаси для бойових машин піхоти Bradley, броньовані мостоукладачі та інші засоби технічного обслуговування.

24 лютого Міноборони США оголосило про новий пакет допомоги в галузі безпеки, щоб підтвердити підтримку захисників України та посилити протиповітряну оборону України. Пакет на загальну суму $2 млрд надано в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). Зокрема, США виділяють додаткові безпілотні авіаційні системи та засоби протидії дронам та радіоелектронної боротьби, а також критично важливі запаси боєприпасів для артилерійських та високоточних вогневих засобів.

Від початку повномасштабної війни допомога США Україні у сфері безпеки, економіки, гуманітарної та соціальної підтримки сягнула близько $50 млрд, повідомила міністерка фінансів Джанет Єллен.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні