Категорія
Новини
Дата

Стартап Awesomic здобув премію Red Dot за Сковороду з мінометом та Стуса із «Джавеліном»

1 хв читання

Проєкт українського стартапу Awesomic отримав премію Red Dot у категорії Brands & Communication Design і тепер буде представлений у Музеї дизайну Red Dot в Німеччині, йдеться у пресрелізі компанії. Для популяризації кампанії Awesomic зобразив відомих українців як воїнів, котрі захищають свою землю.

Ключові факти

  • Проєкт The League of Information Warriors – це комунікаційна кампанія, що нагадує про силу слова та інформації. Її мета – надихнути людей боротися на інформаційному фронті в російсько-українській війні.
  • Для популяризації кампанії Awesomic зобразив відомих українських письменників і філософів як воїнів, котрі захищають свою землю зі зброєю в руках: «І словом, і ділом». Серед них – Василь Стус із «Джавеліном» на плечі, Ліна Костенко з автоматом і Григорій Сковорода із мінометом.
  • Дизайн кампанії створила Юлія Кузнєцова, яка співпрацює з платформою Awesomic майже півтора року. В комьюніті Кузнєцову знають як топілюстраторку та переможницю Design of the Season, внутрішньої премії Awesomic. Над оформленням проєкту для Red Dot разом із нею працював моушн-дизайнер Ілля Сташенко.
Стартап Awesomic здобув премію Red Dot за Сковороду з мінометом та Стуса із «Джавеліном» /Фото 1

Проєкт The League of Information Warriors від українського стартапу Awesomic

Контекст

Стартап заснований у 2020 році українцями Романом Севастьяновим, 26, і Анастасією Павлишиною, 27. З Awesomic працювало більше 1370 клієнтів зі всього світу, переважно із США. Їх сервісом із пошуку дизайнерів користуються понад 200 стартапів Y Combinator і сам фонд YC, Lift99, а в минулому – People.ai та Restream.

За два роки існування стартап залучив $2,5 млн. Серед інвесторів: Flyer One Ventures, Y Combinator, Pioneer Fund, бізнес-ангели Рагнар Саас (Pipedrive), Michael Siebel (Managing Director YC), James Park (FitBit) та інші. У 2021 році Awesomic також проходив акселераційну програму в Y Combinator (S21).

Цього року премію Red Dot також отримав проєкт «Дія.City» у категоріях «бренд експіріенс» і «дизайн логотипу». Дизайн для «Дія.City» розробляло українське агентство Fedoriv.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні