Категорія
Новини
Дата

Судно з українською кукурудзою пришвартувалося в Туреччині після відмови Лівану прийняти вантаж

Судно Razoni з вантажем кукурудзи, що першим вийшло з Одеського порту, пришвартувалося у порту Мерсін у Туреччині. Після відмови покупця у Лівані питання із вантажем вирішилося, повідомляє Укрінформ із посиланням на посла України в Лівані Ігоря Осташа.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  •  «Судно Razoni, що першим вийшло з Одеського порту і прямувало до порту Тріполі у Лівані, пришвартувалося у порту Мерсін у Туреччині, а це означає, що усі проблеми навколо цього суховантажу зникли», – сказав Осташ.
  • За словами дипломата, у суботу, коли судно мало прибути до Тріполі, до цієї події була велика увага.
  • «Я відчув, що Україна дуже важлива для світу у боротьбі з продовольчою кризою. Наша країна дійсно рятує світ. Я побачив величезне зацікавлення до України щодо постачання зерна до країн Близького Сходу», – зазначив посол.

Контекст

22 липня в Туреччині підписано угоду про вивезення продовольства з портів України. Також у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів».

1 серпня вперше від початку повномасштабної війни з Одеського порту з українським продовольством вийшло судно Razoni, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямувало до порту Тріполі в Лівані.

Згодом покупець у Лівані відмовився прийняти вантаж з 25 000 т кукурудзи через затримку термінів доставки на понад пʼять місяців. У Мінекономіки Лівану та ООН заявили, що не причетні до цієї ситуації, оскільки вантаж був призначений для приватного покупця.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні