Категорія
Новини
Дата

У Лівані відмовилися від української кукурудзи з судна Razoni, яке першим вийшло з чорноморського порту

Покупець у Лівані відмовився прийняти українську кукурудзу з судна Razoni, яке першим вийшло з українського чорноморського порту після початку війни, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За інформацією вантажовідправника, покупець у Лівані відмовився прийняти вантаж з 25 000 т кукурудзи через затримку термінів доставки на понад пʼять місяців.
  • «Вантажовідправник зараз шукає іншого отримувача для розвантаження зерна в Лівані/Тріполі чи будь-якій іншій країні/порту», – йдеться у повідомленні посольства.
  • У Мінекономіки Лівану та ООН заявили, що не причетні до цієї ситуації, оскільки вантаж був призначений для приватного покупця.
У Лівані відмовилися від української кукурудзи з судна Razoni, яке першим вийшло з чорноморського порту /Фото 1

Повідомлення посольства України у Лівані в Twitter. На фото: судно Razoni

Контекст 

22 липня в Туреччині підписано угоду про вивезення продовольства з портів України. Також у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів».

1 серпня вперше від початку повномасштабної війни з Одеського порту з українським продовольством вийшло судно Razoni, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямувало до порту Тріполі в Лівані.

5 серпня перший караван з українським продовольством вийшов із портів Одеса та Чорноморськ. На борту трьох балкерів Navi Star, Rojen, та Polarnet було 57 000 т української кукурудзи, що прямує до Туреччини, Великої Британії та Ірландії.

8 серпня з порту Південний вперше з початку війни вийшло судно з продовольством. «Наша мета – нарощування перевалки в портах. Протягом двох тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3-5 суден на добу», – повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Напередодні балкер Polarnet почав розвантажуватися у турецькому порту Деріндже. Судно вийшло з порту Чорноморськ 5 серпня з 11 000 т кукурудзи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні