Категорія
Новини
Дата

Twitter подає до суду через витік вихідного коду

Twitter подав до суду, щоб запобігти потенційно небезпечній втраті вихідного коду, що лежить в основі його сервісу, після того як частини коду та іншого програмного забезпечення були розміщені в інтернеті, пише Financial Times.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У пʼятницю, 24 березня, соціальна мережа вжила заходів щодо видалення коду з GitHub, репозиторію, що широко використовується у світі програмного забезпечення для публікації коду з відкритим вихідним кодом для всіх бажаючих. 
  • Twitter також зробив запит до суду, який змусить GitHub надати все, що йому відомо про особу, яка розкрила код.
  • Вихідний код ретельно охороняється, щоб хакери не могли отримати інформацію, яка може бути використана для атаки на систему.
  • У федеральному суді Північного округу Каліфорнії Twitter повідомив, що пізно ввечері у пʼятницю GitHub відповів на юридичне повідомлення про видалення коду зі свого сайту. За словами Джуліана Мура, директора внутрішньої юридичної групи Twitter, витік програмного забезпечення включав «запатентований вихідний код платформи Twitter та внутрішніх інструментів». Було незрозуміло, як довго код був доступний у мережі, перш ніж втрутився Twitter.
  • Потенційна втрата найважливішої інтелектуальної власності Twitter слідує за періодом внутрішніх заворушень після придбання платформи Ілоном Маском у жовтні минулого року. Це спричинило попередження про те, що його базова технологія може зіткнутися з проблемами, включаючи саботаж з боку незадоволених робітників. Вихідний код був опублікований користувачем, відомим тільки як FreeSpeechEnthusiast.
  • Ця новина зʼявилася після того, як Маск запропонував співробітникам Twitter винагороду акціями на основі нової оцінки у розмірі близько $20 млрд, за даними джерела, вперше оприлюдненими The Information.

Контекст

Twitter зазнав значних змін із того часу, як Маск купив компанію в жовтні. Мільярдер звільнив більше половини співробітників Twitter, у результаті чого в компанії залишилося близько 2200 співробітників порівняно з 7500 на момент придбання. 

У грудні голова групи компаній Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) Бернар Арно витіснив із першого місця в рейтингу найбагатших людей світу засновника компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска

17 січня щоденний дохід Twitter був на 40% нижчим, ніж того ж дня рік тому. Це підкреслює наявність кризи, з якою зіткнувся основний рекламний бізнес Twitter. Понад 500 провідних рекламодавців Twitter призупинили витрати на платформу з того часу, як Ілон Маск очолив компанію в жовтні. 

Продаж реклами становить близько 90% доходів Twitter. Виручка Twitter у четвертому кварталі впала приблизно на 35% порівняно з продажем минулого року через спад у рекламі.

За оцінками іншої дослідницької фірми Pathmatics, більшість компаній припинили витрати в листопаді, того ж місяця, коли Маск відновив зупинені облікові записи та випустив платну перевірку, в результаті якої шахраї видавали себе за корпорації. За оцінками Pathmatics, 14 із 30 найбільших рекламодавців у Twitter припинили всю рекламу на платформі після того, як Маск її очолив.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні