Категорія
Новини
Дата

У другому кварталі цього року в світі з'явилося 136 нових єдинорогів. Це більше, ніж за весь минулий рік. У чому причина?

У період з квітня по червень приватні інвестори оцінили 136 стартапів у понад $1 млрд. Цей більше ніж за весь минулий рік і є рекордом за останні роки, пише Financial Times із посиланням на дані сервісу CB Insights.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Більшість приватних компаній з оцінкою в понад $1 млрд було створено у США. Зокрема, застосунок соціального календаря IRL і фінансовий майданчик Pipe. В Азії 33 єдинороги, що вже випередило кількість за весь 2020 рік – 29.
  • Загалом обсяг інвестицій у венчурний капітал склав $156 млрд у другому кварталі 2021 року, що на 157% більше порівняно з попереднім, пише CNBC.
  • Інвесткомпанія Tiger Global уклала найбільше угод протягом кварталу – 81, що у вісім разів перевищує кількість інвестицій за аналогічний період минулого року. Andreessen Horowitz була другим за активністю інвестором за квартал з 64 угодами. Слідом йдуть Sequoia – 62 угод і Accel – 60 угод.
  • Протягом першої половини цього року інвестори вклали $292,4 млрд у купівлю міноритарних часток у компаніях в усьому світі. Це майже зрівнялося з сумою за весь минулий рік. На раунди обсягом понад $100 млн припало майже 60% всього капіталу, залученого в першій половині року. При цьому йдеться лише про 5% від загального числа угод.
  • Збільшення кількості єдинорогів відбувається на тлі того, що багаті інвестори звикли платити значні суми за частки в молодих компаніях, відзначає FT. Також високі оцінки компаній відображають вплив таких інвесторів, як Tiger Global. Утім, зростання оцінок компаній може призвести до перегріву ринків і стати причиною встановлення цільових показників, яких засновникам стартапів буде складно досягати.

Контекст

У перші три місяці 2021 року глобальні венчурні інвестиції досягли $125 млрд. Це на 50% більше порівняно з попереднім кварталом і на 94% перевищило показники аналогічного періоду 2020 року. Швидкими темпами створювалися нові стартапи-єдинороги. В середньому близько двох нових єдинорогів за день, що набагато більше, ніж у попередньому кварталі. Загалом 112 компаній. Це контрастує з 2020 роком у цілому, коли до списку компаній вартістю понад $1 млрд потрапили 159, або приблизно один новий єдиноріг кожні два дні.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні