Категорія
Новини
Дата

У мережі Glusco зʼявився новий власник. Він назвав непорозумінням передачу АЗС в управління «Нафтогазу»

Новим власником кіпрської торгової компанії Snel Energy LTD, яка володіє і управляє мережею АЗС Glusco та нафтобаз в Україні, став Александрос Александру. Покупка відбулася 29 березня, йдеться у повідомленні на сайті Glusco. Александру назвав передачу активів групи в управління «Нафтогазу» непорозумінням.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Громадянин Кіпру Александрос Александру 29 березня став новим власником кіпрської торгової компанії SNEL ENERGY LTD, яка опосередковано володіє та керує мережею з понад 100 АЗС та шістьма нафтобазами в Україні, йдеться у повідомленні.
  • Александру продовжує підтримувати команду працівників групи українських компаній, заявляє мережа. Наразі група продовжує виплачувати заробітну плату 214 співробітникам.
  • Кіпрський бізнесмен знає, що уряд України вирішив передати активи групи в управління НАК «Нафтогаз». Він вважає, що «цей факт є наслідком непорозуміння», оскільки він не має жодного зв’язку з російською владою.
  • Новий власник мережі уже здійснив певні кроки для вирішення зазначеної ситуації та подав свої звернення до посольства України в Республіці Кіпр, а також до Міністерства закордонних справ Республіки Кіпр, йдеться у повідомленні.

Контекст

172 заправки компанії Glusco переходять в управління НАК «Нафтогаз України». Про таке рішення уряду 14 травня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За даними АРМА, йдеться про понад 200 АЗК та об’єктів нерухомості. Особливий порядок передачі арештованих об’єктів в управління Кабмін застосував через ризики збою та переривання їх функціонування. Для уникнення негативних сценаріїв контролювати діяльність арештованих компаній у найкоротші строки почне одне з підприємств групи «Нафтогаз», заявили в АРМА.

Журналісти «Схем» у розслідуванні 2017 року встановили звʼязок між компанією Glusco та Віктором Медведчуком. Офіційний власник швейцарських фірм Glusco Energy S.A. та Proton Energy Group S.A – бізнесмен Нісан Моісеєв. У розслідуванні йшлося, що у 2016 році «Роснефть» продала свої українські активи (мережу АЗС під брендами ТНК, «Золотий гепард», Formula та Smile, а також нафтобази та Лисичанський НПЗ) фірмі Glusco Energy. А з 2017 року Proton Energy Group став найбільшим імпортером скрапленого газу в Україну.

У березні минулого року ДФС спільно зі СБУ за процесуального керівництва Офісу генпрокурора заявили про викриття масштабної схеми реалізації неякісних нафтопродуктів через мережу АЗС Glusco. 

У червні корпоративні права 28 компаній, у власності яких, зокрема, перебувають АЗС Glusco, було арештовано. У грудні стало відомо, що компанія SNEL Energy Limited, яка належить грецькому підприємцю Дімітріосу Аніфантакісу, придбала 100% акцій Glusco Energy S.A.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні