Категорія
Новини
Дата

Україна отримає від США чергову військову допомогу на $800 млн – Байден

США направлять новий пакет військової допомоги Україні на $800 млн, а також виділять $500 млн прямої економічної допомоги, сказав президент Джо Байден у зверненні в четвер.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Байден оголосив про нові $800 млн допомоги, «щоб збільшити спроможність українців боротися на сході, у регіоні Донбасу».
  • Пакет включає важку артилерію, гаубиці і 144 000 боєприпасів до них, а також тактичні дрони.
  • В останні два місяці США відправляли зброю Україні у рекордно короткі терміни, наголосив Байден.
  • $500 млн, які США планують виділити Україні найближчим часом, уряд України зможе використати для стабілізації економіки, зокрема, підтримати населення та виплатити зарплати, сказав Байден. Він нагадав, що загальна економічна підтримка США Україні за останні два місяці становить $1 млрд.
  • Доповнено. За даними Пентагону, пакет включає: 72 155-мм гаубиці та 144 000 артилерійських боєприпасів; 72 тактичні машини для буксирування 155-мм гаубиць; понад 121 тактичний безпілотний літальний апарат Phoenix Ghost; польове обладнання та запасні частини.

Ключова цитата

«Тепер Росія перефокусувала свою кампанію, щоб захопити нову територію на сході України, і зараз ми знаходимося у критичному вікні часу, коли вони створять основу для наступного етапу цієї війни», – сказав Джо Байден.

Контекст

Перший пакет військової допомоги США на $800 млн оголосили в середині березня, наступний, також на $800 млн, – 13 квітня. Зокрема, він включає артилерійські системи, бронетранспортери, гелікоптери.

7 квітня сенат США схвалив законопроєкт «Про ленд-ліз для захисту демократії в Україні». Документ дозволяє спростити надання зброї країні. Це перша програма ленд-лізу США з часів Другої світової війни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні