Категорія
Новини
Дата

Україні потрібно більше коштів для виробництва дронів – Зеленський

1 хв читання

президент Володимир Зеленський /Getty Images

У держави не вистачає коштів для масового виробництва дронів, заявив президент Володимир Зеленський. Фото Getty Images

Українські оборонні підприємства виробляють багато далекобійних дронів, але щоб ще збільшити обсяги, не вистачає коштів, заявив президент Володимир Зеленський під час візиту до Запоріжжя, передає «Укрінформ».

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Україна вже виробляє далекобійні дрони й працює над власною ракетною програмою, тож треба вкладати гроші у власне виробництво, заявив президент.
  • «У держави коштів не вистачає для масового виробництва. Ми виробляємо вже дуже велику кількість далекобійних дронів, але для того щоби випереджати Росію, треба більше, швидше», – зазначив Зеленський.

Контекст

Пошук коштів на фінансування Сил оборони залишається на порядку денному вже декілька місяців після того, як Міністерство фінансів представило законопроєкт щодо підвищення податків. Підвищені ставки військового збору і декількох інших податків мали додатково забезпечити надходження 125 млрд грн до бюджету до кінця року.

Однак після численних претензій бізнесу та депутатів законопроєкт суттєво змінився, у зв’язку з чим очікувані надходження зменшились до 30 млрд грн. Зокрема, уряд і нардепи відмовились від ідеї підвищення ПДВ, бо проти виступив президент Зеленський, розповів Forbes співрозмовник, дотичний до переговорів. Він не уповноважений офіційно коментувати цю тему.

У підсумку бюджетний комітет представив нову версію законопроєкту, яка зокрема передбачає економію коштів на програмі «розвитку ОПК» Мінстратегпрому. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд