Фото: Facebook/ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України"
Категорія
Новини
Дата

Українські перевізники проведуть акцію протесту на ПП «Ягодин – Дорогуськ» у відповідь на дії польських фермерів

Фото: Facebook/ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України"

Українські перевізники з 15 лютого планують розпочати акцію протесту на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» у відповідь на дії польських фермерів, які блокують рух вантажівок через українсько-польський кордон. Акція має розпочатися о 9:00, розповів Суспільному керівник громадської організації «Перевізники західного регіону» Віталій Коценко.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Учасники акції фіксуватимуть факти обʼїзду блокади з боку польського кордону. Планують не впускати тих польських водіїв, які проїхали в Україну поза загальною чергою, зазначив Коценко.
  • За його словами, польські протестувальники в годину пропускають одне авто, і то не українського, а польського водія.
  • Тривалість протестів українських перевізників залежатиме від ситуації з польського боку кордону. Коценко зазначив, що проїзд рейсових автобусів на пункті пропуску «Ягодин» не блокуватимуть.
  • «У звʼязку з блокадою та свавіллям польських фермерів на кордоні UA-PL. Українські міжнародні перевізники не можуть бути осторонь, бо вони є артеріями економіки. Тому ми вимагаємо рівних умов економічної співпраці», – йдеться у заяві бізнес-обʼєднання на сторінці у Facebook.

Контекст

9 лютого фермери заблокували під’їзний шлях поблизу пункту пропуску «Шегині» на польсько-українському кордоні, а також блокували пункти пропуску «Ягодин» і «Рава-Руська».

12 лютого розпочалися акції протесту польських фермерів неподалік від пункту пропуску «Зосін – Устилуг» та біля ПП «Долгобичув – Угринів».

Єврокомісар із торгівлі Валдіс Домбровскіс закликав зняти односторонні обмеження на імпорт українського зерна, які запровадили Польща, Угорщина та Словаччина. За його словами, ЄС уже розробив механізми, які допоможуть захистити фермерів.

Польські фермери наразі блокують пʼять пунктів пропуску й погрожують 20 лютого заблокувати усі переходи на польсько-українському кордоні. 

Чого хочуть польські фермери від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна, читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні