Категорія
Новини
Дата

Український бізнес IT-холдингу Avenga забезпечив йому чверть глобального доходу за квартал

1 хв читання

Український сегмент бізнесу IT-холдингу Avenga згенерував 25% від глобального виторгу компанії за перший квартал 2024 року. Про це в інтервʼю Forbes повідомив CEO Людвик Ґоде.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Виторг IT-холдингу Avenga з українського ринку протягом січня–березня 2024-го становив близько €50 млн, сказав Forbes CEO Людвик Ґоде. Глобально Avenga згенерувала майже €200 млн виторгу. Разом Avenga та чеська Qinshift, яка обʼєднується з компанією, мають понад €400 млн виторгу.
  • Людвик Ґоде, 54, – новий CEO Avenga з досвідом у Nokia та Google. Він замінив на посаді українця Юрія Адамчука, який керував компанією з 2022-го.
  • «Україна – другий за величиною ринок після Польщі, де у нас близько 1600 людей, – сказав Ґоде. – Далі йдуть Македонія, Сербія, Болгарія, Чехія, Словаччина, Німеччина, Швеція та Аргентина». В українських офісах Avenga працює понад 1000 фахівців. Близько 80% із них знаходяться в Україні фізично. 
  • У 2023-му Avenga отримала близько 56 нових клієнтів, за першу половину 2024-го – ще 20. Йдеться про компанії у США, Німеччині, Швеції, Польщі та Аргентині. «Зазвичай для нових клієнтів ми комбінуємо ресурси в Україні та інших країнах, – сказав Ґоде. – Це дає їм більше впевненості у стабільності проєкту в разі непередбачених обставин».

Контекст

Avenga стала холдингом у 2019-му після обʼєднання чотирьох компаній, серед яких і українська Core Value. У 2021-му вона поглинула українського аутсорсера Perfectial. Роком пізніше компанія купила аргентинського аутсорсера IncluIT. Компанія стабільно входить у двадцятку IT-компаній в Україні, за даними DOU.

Її спеціалізація – складні ІТ-проєкти та цифрова трансформація корпоративного сегмента. Серед клієнтів – фармацевтичний гігант GSK, польський банк Santander, автомобільний концерн Volvo.

У грудні 2023-го її поглинула європейська інвесткомпанія KKCG. До кінця 2024-го Avenga обʼєднається з «дочкою» KKCG – чеською Qinshift, яку зараз також очолює Ґоде. До кінця 2024-го загальний штат обʼєднаних Avenga та Qinshift становитиме 7000 співробітників.

У жовтні 2023-го компанія не підтверджувала і не спростовувала чутки про ймовірний продаж. «Не було жодних внутрішніх комунікацій щодо цього питання», – відповідала пресслужба компанії на запит Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд