Категорія
Новини
Дата

Українці в окупації та зоні бойових дій можуть отримати додаткову виплату у 6660 грн

10 000 українців можуть отримати додаткові виплати. Це стосується тих, хто проживає на тимчасово окупованих територіях чи у зоні активних бойових дій. Про це йдеться у повідомленні Міністерства соціальної політики.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 8 серпня Мінсоцполітики підписало меморандум про взаєморозуміння з французькою гуманітарною організацією ACTED.
  • Відповідно до документа, підтримкою додатково до державних програм буде охоплено 10 000 людей з числа найбільш вразливих груп, які подали заявку на її отримання через платформу «єДопомога».
  • Розмір допомоги становитиме 2220 грн на особу на місяць, кошти виплачуватимуть три місяці. 
  • На початковому етапі програма охопить мешканців Харківської, Донецької, Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Контекст

ACTED – неурядова організація зі штаб-квартирою у Франції, заснована в 1994 році. ACTED працює в Україні з 2015 року і реагує на потреби вразливих груп населення, які проживають уздовж лінії зіткнення у Донецькій та Луганській областях. За останні два роки ACTED розширила свою діяльність на території Харкова, Херсона та регіону Азовського моря.

21 березня розпочалися виплати фіндопомоги за програмою «єПідтримка» у зв’язку із втратою частини заробітної плати особам, робота (економічна діяльність) яких тимчасово зупинена внаслідок війни в Україні. Вже наступного дня кошти отримали майже 500 000 українців, повідомляло Мінцифри.

Допомога в 6500 грн передбачалася ФОПам усіх груп (які сплатили ЄСВ за четвертий квартал 2021 року), найманим працівникам, за яких сплачується ЄСВ, із регіонів, де ведуться активні бойові дії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні