Віялові відключення електроенергії триватимуть в усіх областях /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» продовжить обмеження електропостачання в усіх областях

«Укренерго» застосувало графіки обмеження для промислових та інших категорій споживачів Фото Shutterstock

Для стабілізації роботи енергосистеми диспетчерський центр НЕК «Укренерго» 25 жовтня вимушено застосував графіки обмеження для промислових та інших категорій споживачів у всіх регіонах України, йдеться в повідомленні компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • В «Укренерго» наголосили, що примусові обмеження споживачів електроенергії – повністю контрольований захід, який дає змогу знизити навантаження на електромережі та збалансувати роботу енергосистеми.
  • Свідоме зниження споживання електроенергії, особливо в години ранкового та вечірнього піка споживання (06:00–11:00 та 17:00–13:00), зменшує ризик перевантаження в мережах та застосування обмежень споживачів, заявили в компанії.
  • «Укренерго» просить споживачів свідомо й ощадливо підходити до споживання електроенергії, не вмикати вмережу одночасно два чи більше потужних електроприладів, а також за можливості перенести користування деякими з них на нічний період (пральні машини, бойлери, обігрівачі тощо).

Контекст

22 жовтня російські війська масовано обстріляли ракетами енергетичні об’єкти західних регіонів України. Повітряні сили ЗСУ збили 18 крилатих ракет. Масштаб пошкоджень енергетичної інфраструктури під час обстрілів 22 жовтня порівнянний або може перевищувати наслідки атаки 10–12 жовтня, повідомили в «Укренерго». 

У результаті обстрілів вимушено застосовані обмеження енергопостачання в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

За повідомленням Повітряних сил ЗСУ, росіяни здійснили масований ракетний обстріл 22 жовтня о 07:00. Атакували щонайменше 10 літаками стратегічної авіації Ту-160 та Ту-95 з району Волгодонська Ростовської області. Випущено 17 крилатих ракет Х-101 (Х-555).

24 жовтня «Укренерго» вдалося заживити майже 1,5 млн споживачів, які залишилися без світла після чергової масштабної атаки Росії на енергетичну інфраструктуру минулого тижня. Проте в Києві та ще семи областях України в понеділок були запроваджені тимчасові відключення електропостачання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні