Категорія
Новини
Дата

Уряд спрямував 1,8 млрд грн від МБРР на відновлення критичної логістичної інфраструктури

Кабінет міністрів ухвалив рішення про спрямування коштів гранту Міжнародного банку реконструкції та розвитку за проєктом RELINC у 1,8 млрд грн на відновлення критично важливої логістичної інфраструктури, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Відповідно до цього рішення, на відновлення мереж залізничного сполучення Міністерство інфраструктури отримає 912,2 млн грн. 
  • Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури отримає 916,2 млн грн на відновлення автомобільних мереж.
  • За словами віце-прем’єра, міністра відновлення, розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, можливість швидко відновлювати залізничну й автомобільну інфраструктуру в умовах закритого неба та блокування морських шляхів є надзвичайно важливою.
  • Він наголосив, що наразі залізничний і автомобільний транспорт відіграє ключову роль у забезпеченні функціонування економіки, воєнної логістики і пасажирських перевезень. 
  • «Завдяки цьому проєкту ми отримаємо змогу профінансувати закупівлю модульних автодорожніх мостів та матеріалів для термінового ремонту доріг. Також кошти спрямовуватимуться на виробництво фітингових платформ для збільшення обсягів контейнерних перевезень, а також закупівлю матеріалів й обладнання для ремонту важливих залізничних мостів», – сказав він.

Контекст

Грантова угода між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) щодо проєкту «Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)» підписана 10 лютого Кубраковим і регіональним директором Світового банку у справах Східної Європи Арупом Банерджі.

Загальна вартість проєкту становить майже $600 млн.

Також RELINC передбачає допомогу у втіленні реформ, необхідних для підвищення готовності України до реалізації масштабних і складних програм відновлення. Йдеться про запровадження антикорупційних інструментів, цифровізацію процесу відновлення та підвищення ефективності взаємодії з донорами.

Минулого тижня Україна ініціювала залучення $700 млн на підтримку сільського господарства від Міжнародного банку реконструкції та розвитку . Уряд ухвалив розпорядження №873-р та №874-р, які дозволять розпочати переговори про підписання угоди між урядом України та МБРР.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні