Категорія
Новини
Дата

УЗ вперше з початку великої війни запускає поїзд до Херсона

«Укрзалізниця» відновлює регулярне пасажирське залізничне сполучення з Херсоном. Перший рейс вирушить із Києва вже сьогодні, 18 листопада. Поїзд відправлятиметься з Києва по парних числах, а з Херсона – по непарних.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Відправлення потягу з Києва відбудеться о 22:14, прибуття до Херсона — орієнтовно о 09:00.
  • Зазначений поїзд буде курсувати одним складом з поїздом №122/121 Київ — Миколаїв.
  • До Херсона будуть прямувати вагони «Потягу до Перемоги», які розписані українськими митцями.
  • У перший рейс до Херсону поїде близько 200 пасажирів, які придбали «квиток до перемоги». Проєкт реалізується у співпраці «Укрзалізниці» та UNITED24. Концепцію проєкту розробила агенція Gres Todorchuk.  

Контекст

14 листопада у звільненому кілька днів тому Херсоні офіційно підняли прапор України. У заході взяв участь президент Володимир Зеленський.

В той же день УЗ відновила пасажирське залізничне сполучення з Миколаєвом. Поїзд №122/121 Київ – Миколаїв курсуватиме по парних числах зі столиці та по непарних – з Миколаєва. 

Напередодні мобільні оператори «Київстар» та Vodafone запустили у звільненому Херсоні перші базові станції, які працюють на генераторах та терміналах Starlink. 

УЗ разом із платформою UNITED24 відкрила продаж квитків на поїзди до деокупованого Херсона, а також Маріуполя, Донецька, Луганська та Сімферополя. Усі отримані кошти в рамках проєкту підуть на шатли для сполучення деокупованих територій з найближчими залізничними вузлами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні