Категорія
Новини
Дата

Великі інвестори повертаються до криптоактивів, лідирує біткоїн

Великі інвестори почали вкладатися в біткоїн після невдалого місяця на ринку криптовалют, пише Reuters. За даними керуючого активами CoinShares, продукти для інвестицій у цифрові активи минулого тижня отримали приплив понад $117 млн, що є найбільшим щотижневим приростом із липня минулого року

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Лідирував серед усіх криптовалют біткоїн, і фонди, які його відстежують, отримали $116 млн із цієї суми. Загальні активи криптофондів зросли до $28 млрд, що на 43% більше, ніж у листопадових мінімумах, коли стався крах біржі FTX.
  • Курс біткоїна зріс майже на 40% у січні, наблизившись до свого кращого місячного результату з жовтня 2021 року та другого кращого результату в січні за останні 10 років.
  • Ралі криптовалют разом із потенційним покращенням макроекономічної картини змушує інвесторів сподіватися, що довга «крипто-зима» нарешті може закінчитися. Очікується, що Федеральна резервна система США підвищить ставку цього тижня на 0,25%, що буде найменшим підвищенням з початку поточного жорсткого циклу.
  • Нинішня активність на ринку опціонів свідчить про те, що трейдери поспішають робити ставки відразу після засідання ФРС, що вказує на те, яке значення надає йому ринок.
  • Обсяги торгів іншими криптовалютами також зростають. Середні тижневі обсяги додали 11%, що говорить про те, що трейдери повертаються на ринок після кількох місяців затишшя.

Контекст

Загроза світової рецесії та найгірша інфляція за останні 40 років спричинили хаос на молодому ринку криптовалюти в 2022 році. Так звана криптозима змусила колись процвітаючі фірми оголошувати про банкрутство, а інвесторів – нервово розпродавати криптоактиви.

Економічні катаклізми зʼїли майже $2 трлн ринкової вартості крипторинку, заморозили мільярди доларів і залишили тисячі людей без роботи.

Більшість великих банків та інвестиційних менеджерів очікують, що ринок криптовалюти відновиться у 2023-му після важкого року, коли біткоїн упав приблизно на 75% порівняно з його рекордним максимумом у листопаді минулого року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні