Категорія
Новини
Дата

Volvo та Northvolt збудують завод електромобільних акумуляторів. Очолив проєкт колишній топменеджер Tesla

Компанії Volvo і Northvolt збудують завод з виробництва літій-іонних акумуляторів для електромобілів, пише CNBC. «Гігафабрика» у шведському Гетеборзі може стати однією з найбільших у Європі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 4 лютого Volvo Cars та Northvolt оголосили про плани побудувати завод у Гетеборзі (Швеція). Будівництво має стартувати у 2023 році.
  • Сумарна ємність батарей складе до 50 ГВтгод на рік. Компанії розраховують, що цього вистачить на 500 000 електромобілів.
  • Акумулятори будуть «спеціально розроблені» для електромобілів марок Volvo і Polestar.
  • Компанії підтвердили раніше озвучені плани щодо створення спільного центру досліджень та розробок, який передбачає інвестиції у 30 млрд шведських крон (близько $3,3 млрд).
  • Керуватиме виробництвом колишній виконавчий директор Tesla Адріан Кларк.
  • Дослідницький центр хочуть відкрити вже цього року, а завод із виробництва акумуляторів – у 2025 році.

Контекст

У грудні 2021 року Volvo Cars та Northvolt підписали угоду про створення СП для розробки та виробництва екологічних батарей для наступного покоління електромобілів Volvo та Polestar.

На початку минулого року Volvo Cars заявляв, що до 2030 року повністю перейти на виробництво електромобілів. Автовиробник планує, що до 2025 року електрокари становитимуть 50% його продажів. Іншу половину – гібридні моделі.

Volvo Cars продає автомобілі приблизно у 100 країнах світу. Штат автовиробника налічує близько 41 500 співробітників. З 2010 року шведська компанія належить китайській Zhejiang Geely Holding.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні