Категорія
Новини
Дата

Японський виробник шин Bridgestone продав бізнес у Росії

Bridgestone Europe оголосила про продаж своїх російських активів місцевій холдинговій компанії S8 Capital Армена Саркісяна, йдеться у пресрелізі. Угода отримала необхідне схвалення регулюючих органів РФ.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Угода передбачає продаж заводу японського виробника шин Bridgestone в російському Ульяновську та офісу продажів у Москві.
  • У рамках угоди до покупця перейдуть близько 1000 працівників. 

Контекст

Bridgestone працював у Росії з 1998 року. У березні минулого року компанія призупинила все виробництво у країні. На Росію припадає менш ніж 2% доходів компанії.

Bridgestone Corp. почала шукати місцевого покупця для свого російського виробництва у жовтні минулого року, пославшись на невизначеність перспектив і поточні проблеми з постачанням. Очікувалося, що процес пошуку покупця та закриття угоди триватиме кілька місяців. Влітку стало відомо про перемовини компанії з групою S8 Capital, закрити угоду планували до кінця 2023-го. Компанія Саркісяна на момент переговорів вже придбала двох виробників шин у РФ. 

Зокрема, компанія Continental AG, що володіла заводом і дистрибʼютором шин у Росії, продала активи S8 Capital. Ця ж фірма придбала ще один шинний актив, закривши угоду щодо купівлі 100% акцій АТ «Кордіант».

Саркісян також став власником російських активів американського виробника ліфтів Otis та фінського Kone, а також заводів Bosch у Саратовській області, які виробляють свічки запалювання, електроінструменти та котли опалення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні