Категорія
Новини
Дата

Заснований українкою стартап GameTree залучив $1,7 млн на створення безпечного простору для геймерів. Яку проблему він розв’язує

Американсько-український стартап GameTree залучив $1,7 млн на створення безпечного простору для геймерів. Про це пише The Recurcive.  

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Заснований українкою Даною Сидоренко геймерський стартап GameTree залучив інвестиції від Corazon Capital, Full Stack Ventures, Goodwater Capital, 32-Bit Ventures, Expert Dojo та грант від Overwolf.
  • Інвестиції підуть на подальший розвиток платформи, мета якої – покінчити з токсичною ігровою поведінкою і допомогти геймерам знайти підходящих партнерів для гри. 
  • «Завдяки використанню власного штучного інтелекту, заснованого на психологічних тестах, цінностях і вподобаннях гравців (що включає понад 100 точок даних), GameTree прогнозує ідеальних ігрових партнерів і друзів, які поділяють цінності інклюзивності та позитиву», – зазначає засновниця GameTree Дана Сидоренко. 
  • Після залучення інвестицій стартап розробляє повноцінний застосунок для десктопу, який зможе накладатися на гру, матиме соціальні канали, групи та функції чату, а також дасть змогу стартапу рухатися в В2В напрямі. 

Контекст 

Заснований у 2019 році стартап GameTree хоче розв’язати одну з найбільших проблем в ігровій спільноті – токсичну поведінку. 

Згідно з дослідженням Unity, сім із 10 геймерів стикалися з певною формою токсичної поведінки, зокрема сексуальними домаганнями, хейтспічем, погрозами насильства та доксингом. Як зазначається в дослідженні Reach3, проблема ще серйозніша для жінок-геймерів, оскільки 88% нападок, з якими вони стикалися, були гендерно зумовлені. 

Користувацька база GameTree налічує понад 600 000 користувачів. За останні три роки сервіс допоміг геймерам зробити 2 млн метчів з партнерами по грі.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні