Категорія
Новини
Дата

Збанкрутіла криптобіржа FTX повернула понад $5 млрд активів

Криптобіржа FTX змогла повернути понад $5 млрд ліквідних активів, пише Reuters з посиланням на адвоката компанії. Проте масштаби втрат клієнтів в результаті її краху поки невідомі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Ми виявили понад $5 млрд кешу, ліквідної криптовалюти і ліквідних інвестиційних цінних паперів», – повідомив адвокат FTX Енді Дітдеріх американському судді з питань банкрутства в штаті Делавер на початку слухань в середу.
  • За його словами, компанія планує продати нестратегічні інвестиції, які мали балансову вартість в $4,6 млрд.
  • Юристи все ще працюють над відтворенням точних внутрішніх записів, і фактичний дефіцит клієнтів залишається невідомим. 
  • Комісія з торгівлі товарними фʼючерсами США оцінила зниклі кошти клієнтів у понад $8 млрд. Сама FTX вважає, що вартість арештованих активів становила лише $170 млн, тоді як влада Багамських островів називає цифру в $3,5 млрд. 
  • Дітдеріх заявив, що вилучені активи в основному складаються з власного та неліквідного токену FTX.

Контекст

Засновника FTX Сема Бенкмана Фріда екстрадували до США, він постане перед американським судом. Технічний директор FTX Гері Ван та голова Alameda Research Керолайн Еллісон визнали провину в шахрайстві та виявили готовність співпрацювати зі слідством.

Пізніше Бенкмана-Фріда звільнили під заставу в $250 млн. Йому було наказано залишатися в будинку своїх батьків у Пало-Альто, штат Каліфорнія.

Клієнти FTX подали колективний позов до суду у справі про банкрутство, намагаючись стати першими у чергу на відшкодування коштів.

Напередодні стало відомо, що FTX звернеться до суду з питань банкрутства США з проханням дозволити їй продати на аукціоні частину свого бізнесу та не розголошувати імена клієнтів, поки вона працюватиме над поверненням їм коштів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні