Категорія
Новини
Дата

Збанкрутіла криптобіржа FTX звинуватила хакерів у крадіжці $415 млн

Криптобіржа FTX заявила, що під час хакерської атаки з її рахунків було виведено $415 млн. Про це йдеться в повідомленні для кредиторів на сайті криптобіржі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • За даними криптобіржі, $323 млн було вкрадено в міжнародної FTX.com, ще $90 млн – із рахунків американського підрозділу компанії. $2 млн вивели з хедж-фонду Alameda Research.
  • FTX стверджує, що хакерська атака сталася невдовзі після краху біржі в листопаді минулого року.

Контекст

Клієнти FTX подали колективний позов до суду в справі про банкрутство, намагаючись стати першими в чергу на відшкодування коштів.

FTX заявляла, що звернеться до суду з питань банкрутства США з проханням дозволити їй продати на аукціоні частину свого бізнесу та не розголошувати імена клієнтів, поки вона працюватиме над поверненням їм коштів.

12 січня стало відомо, що FTX повернула понад $5 млрд ліквідних активів. Проте масштаби втрат клієнтів у результаті її краху поки що невідомі.

17 січня юристи FTX розкрили інформацію про уцілілі ліквідні активи біржі. У презентації, показаній на зустрічі з представниками Офіційного комітету незабезпечених кредиторів (UCC) та опублікованій на сайті юридичної компанії Kroll, FTX представила нову інформацію про активи на балансі FTX.com та FTX US, а також дані про цінні папери, які є в розпорядженні Alameda Research.

Загалом було виявлено ліквідних активів на суму близько $5,5 млрд, що складаються з $1,7 млрд грошових коштів, криптоактивів вартістю $3,5 млрд та цінних паперів на $300 млн. Також було представлено докладну інформацію про активи та майно боржників FTX, включаючи кошти, цифрові активи, цінні папери, нерухомість та інше майно.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні