Категорія
Новини
Дата

Ахметов вийшов зі страхового бізнесу

Група SCM Ріната Ахметова вийшла зі страхового бізнесу, продавши компанію «АСКА», її власником стала інша страхова компанія – VUSO, повідомляє SCM.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • VUSO займатиметься подальшим розвитком цього бізнесу шляхом обʼєднання двох компаній під єдиним брендом.
  • «За погодженням сторін сума та умови угоди не розголошуються. Всі зобовʼязання перед клієнтами та партнерами «АСКА» зберігаються і будуть виконуватися в повному обсязі з додатковими сервісами та продуктами», – йдеться у повідомленні.
  • Зазначається, що внаслідок обʼєднання двох компаній ринок страхових послуг України отримає конкурентного великого гравця з українським капіталом.
  • «Вихід зі страхового бізнесу, оголошення щодо якого було ще восени 2021 року, повністю відповідає стратегії фокусування інвестиційного портфелю SCM. У фінансовому секторі ми продовжимо розвиток та інвестиції у наш банківський бізнес», – повідомив інвестиційний директор SCM Сергій Зузак. 

Контекст

Страхова компанія VUSO працює на українському ринку з 2001 року, має 50 ліцензій: 33 – на добровільні та 17 – на обовʼязкові види страхування. Компанія має понад 30 представництв по всій Україні. Компанії надано рейтинг фінансової стійкості на рівні uaАА. 

SCM інвестує в гірничо-металургійну галузь (Metinvest B.V. (Нідерланди)), енергетику (DTEK B.V. (Нідерланди)), видобуток корисних копалин, банківський і фінансовий сектор (ПУМБ), телекомунікації («Укртелеком»), роздрібне сільське господарство (HarvEast), а також сферу транспорту та логістики («Лемтранс» та «Портінвест»). 

Наразі підприємства та холдинги SCM працюють в Україні, на Кіпрі, у Нідерландах, Італії, Болгарії, Швейцарії, Великій Британії та США. Єдиним власником та інвестором SCM є український бізнесмен Рінат Ахметов.

Повномасштабна війна суттєво зачепила бізнес-імперію Ріната Ахметова. З початку війни його статки впали на 64%. На початку 2022 року Forbes оцінював їх у $13,7 млрд, а у липні – лише в $4,9 млрд. 

11 липня 2022 року власник SCM Рінат Ахметов заявив, що інвестиційна компанія виходить з медійного бізнесу, «Медіа група Україна» відмовилась на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій своїх каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні