Категорія
Новини
Дата

Агрохолдинг «Астарта» залучив понад 1 млрд грн на допомогу військовим та гуманітарні проєкти

2 хв читання

Один з найбільших агрохолдингів в Україні «Астарта» в межах свого благодійного фонду «Повір в себе» зібрав 1,13 млрд грн для підтримки армії та гуманітарних проектів. Також при підтримці Мінсоцполітики компанія створює Центри життєстійкості для військових, їхніх сімей та вразливих верств населення. Про це розповів в інтерв’ю Forbes засновник та СЕО «Астарти» Віктор Іванчик.

Ключові факти

  • На початку повномасштабної війни благодійний фонд «Повір в себе» став майданчиком для реалізації спільного з «Астартою» гуманітарного проєкту Common Help Ukraine. До нього долучилися близько 40 міжнародних та українських партнерів. На сьогодні загальна сума залучених коштів і гуманітарної допомоги перевищила 1,13 млрд грн. Частина з цієї суми спрямована на підтримку Збройних сил України, але це кошти «Астарти». 
  • Партнери долучились до фінансування трьох грантових програм з розвитку регіонального підприємництва «Курс на незалежність», «Сміливі» та «Крила». До них залучені уряди Німеччини, Канади, німецький банк DEG, український банк «Райффайзен», компанія Vodafone, Pact Ukraine. Уже надали гранти 336 підприємцям, які створили 828 нових робочих місць.
  • Крім допомоги армії та бізнесу, «Астарта» також долучилась до створення Центрів життєстійкості. «Головна мета – самозарадність і взаємодопомога кожного мешканця в громаді», – розповідає СЕО агрохолдингу Віктор Іванчик. 
  • В таких центрах люди можуть отримати безоплатну психосоціальну підтримку чи інформацію про потрібну службу. Центри підтримують вразливі верстви населення, а також ветеранів, військовослужбовців та їхні родини, допомагають сімʼям через розвиток батьківських компетентностей та інші активності. 
  • Вже створено п’ять таких пілотних центрів у Полтавській, Житомирській та Хмельницькій областях. У червні будуть запущені ще шість. У планах держави на цей рік створити 180 центрів по всій країні. 

Контекст

Торік «Астарта» отримала рекордний дохід – €619 млн, який на 21% перевищив показник 2022-го. Експортна виручка компанії склала 53% і перевищила довоєнний показник 2021 року, який був на рівні 44%. Агрохолдинг Віктора Іванчика – найбільший у країні виробник молока та у першій трійці виробників цукру.

Компанія продовжує інвестувати в Україні. З 2021 по 2023 рік «Астарта» збільшила вкладення у чотири рази, до майже 1,7 млрд грн. Цьогоріч компанія інвестує у виробництво соєвого протеїнового концентрату, складську логістику, виробництво електрики з біогазу.

«Астарта» готується до виходу на ринок В2С. Спочатку на полицях магазинів має зʼявитися цукор під їхнім брендом, згодом — молоко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні