Робота Бенксі, створена на підтримку України
Категорія
Новини
Дата

Бенксі продасть 50 своїх робіт-трафаретів. Кошти підуть на допомогу для України

Продаж трафаретів проводить міжнародний благодійний фонд Legacy of War, який займається підтримкою спільнот, що постраждали від війни

Британський вуличний художник Бенксі створив 50 робіт-трафаретів, усі виручені кошти з продажу яких планує передати на допомогу Україні. Про це митець повідомив у своєму Instagram.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Один покупець зможе придбати лише один трафарет митця, вартість якого – £5000 (понад 225 000 грн). Кожну роботу підписано і пронумеровано. Їх унікальність полягає ще й у тому, що подряпини на них відрізняються – художник власноруч наносив їх ножем для піци.
  • Продаж трафаретів проводить міжнародний благодійний фонд Legacy of War, який займається підтримкою спільнот, що постраждали від війни.
  • На зібрані кошти фонд планує придбати, зокрема, нові машини швидкої допомоги та інші засоби пересування, які допомагатимуть на Донбасі евакуювати цивільне населення. 
  • «Ми надішлемо генератори, газові обігрівачі та ліхтарі, що живляться від сонячної енергії, громадам, у яких немає електрики. І ми продовжимо нашу підтримку прихистків у Києві для жінок та ЛГБТК-спільноти», – каже генеральний директор Legacy of War Foundation Джайлз Далі.
Трафарет Бенксі

Один покупець зможе придбати лише один малюнок митця, вартість якого – £5000

Трафарет Бенксі

Художник власноруч наносив подряпини ножем для піци

Трафарет Бенксі

Роботи надсилатимуть покупцям у дерев'яній рамці

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Анонімний вуличний художник Бенксі не вперше підтримує Україну. 14 листопада він визнав авторство семи графіті в Києві та області та привернув цим до України ще одну хвилю уваги. Художник опублікував в Instagram фото роботи з Бородянки 12 листопада. Протягом тижня, з 8 до 15 листопада, пошукові запити Ukraine сягали пікових значень у період з 11 до 13 листопада. Ймовірно, інформаційна хвиля пов’язана й зі звільненням Херсона від окупаційних російських військ, а поява додаткового інформаційного приводу справила сукупний ефект.  

Ціна за мурали Бенксі на Київщині буде дуже високою, казав Forbes артдилер Ігор Абрамович. Початкова сума – $1 млн, вважає він. Якщо роботи продаватимуть на великому аукціоні в Лондоні чи Нью-Йорку, аби зібрати гроші на благодійність, вартість може сягнути $10 млн.  

2 грудня вандали пошкодили графіті британського художника Бенксі. Жінка з бігуді у протигазі та з вогнегасником була зображена на стіні зруйнованого будинку на вулиці Проскурівській, 2 у Гостомелі. Вісьмох зловмисників затримали на місці події. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні