Робота Бенксі, створена на підтримку України
Категорія
Новини
Дата

Бенксі продасть 50 своїх робіт-трафаретів. Кошти підуть на допомогу для України

1 хв читання

Продаж трафаретів проводить міжнародний благодійний фонд Legacy of War, який займається підтримкою спільнот, що постраждали від війни

Британський вуличний художник Бенксі створив 50 робіт-трафаретів, усі виручені кошти з продажу яких планує передати на допомогу Україні. Про це митець повідомив у своєму Instagram.

Ключові факти:

  • Один покупець зможе придбати лише один трафарет митця, вартість якого – £5000 (понад 225 000 грн). Кожну роботу підписано і пронумеровано. Їх унікальність полягає ще й у тому, що подряпини на них відрізняються – художник власноруч наносив їх ножем для піци.
  • Продаж трафаретів проводить міжнародний благодійний фонд Legacy of War, який займається підтримкою спільнот, що постраждали від війни.
  • На зібрані кошти фонд планує придбати, зокрема, нові машини швидкої допомоги та інші засоби пересування, які допомагатимуть на Донбасі евакуювати цивільне населення. 
  • «Ми надішлемо генератори, газові обігрівачі та ліхтарі, що живляться від сонячної енергії, громадам, у яких немає електрики. І ми продовжимо нашу підтримку прихистків у Києві для жінок та ЛГБТК-спільноти», – каже генеральний директор Legacy of War Foundation Джайлз Далі.
Трафарет Бенксі

Один покупець зможе придбати лише один малюнок митця, вартість якого – £5000

Трафарет Бенксі

Художник власноруч наносив подряпини ножем для піци

Трафарет Бенксі

Роботи надсилатимуть покупцям у дерев'яній рамці

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Анонімний вуличний художник Бенксі не вперше підтримує Україну. 14 листопада він визнав авторство семи графіті в Києві та області та привернув цим до України ще одну хвилю уваги. Художник опублікував в Instagram фото роботи з Бородянки 12 листопада. Протягом тижня, з 8 до 15 листопада, пошукові запити Ukraine сягали пікових значень у період з 11 до 13 листопада. Ймовірно, інформаційна хвиля пов’язана й зі звільненням Херсона від окупаційних російських військ, а поява додаткового інформаційного приводу справила сукупний ефект.  

Ціна за мурали Бенксі на Київщині буде дуже високою, казав Forbes артдилер Ігор Абрамович. Початкова сума – $1 млн, вважає він. Якщо роботи продаватимуть на великому аукціоні в Лондоні чи Нью-Йорку, аби зібрати гроші на благодійність, вартість може сягнути $10 млн.  

2 грудня вандали пошкодили графіті британського художника Бенксі. Жінка з бігуді у протигазі та з вогнегасником була зображена на стіні зруйнованого будинку на вулиці Проскурівській, 2 у Гостомелі. Вісьмох зловмисників затримали на місці події. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні