Категорія
Новини
Дата

Більше HIMARS, снарядів і ППО IRIS-T. Німеччина виділяє Україні новий пакет військової допомоги

1 хв читання

Німеччина виділяє ще один пакет військової допомоги Україні, йдеться у повідомленні Бундесверу. До нього увійшли, зокрема, дві системи ППО IRIS-T, три реактивні системи залпового вогню HIMARS, 10 танків Leopard 1A5 та інше озброєння.

Німеччина займає друге після США місце за обсягом військової допомоги, що надається Україні. Вона поставила велику кількість військової техніки, зокрема важку артилерію і ракетні установки.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, до пакету увійшли 20 бойових машин піхоти MARDER і 10 Leopard 1A5 разом із боєприпасами.
  • Німеччина передає Україні одну система ППО IRIS-T SLM і ще одну – IRIS-T SLS. Також Україна отримає три РСЗВ HIMARS, снаряди 155-мм, гвинтівки і 4 млн патронів для вогнепальної зброї.
  • Також будуть передані мостоукладальники BEAVER, інженерні машини DACHS, евакуаційна машина Bergepanzer 2, машини розмінування WISENT 1 і різне обладнання. 

Контекст

У лютому президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку. Так, в угоді зафіксовано, що у 2024 році Німеччина надасть кошти на військову допомогу Україні на загальну суму понад €7 млрд, що значно посилить українську армію. ФРН продовжуватиме надавати підтримку Україні протягом усього строку дії документа.

Наприкінці травня уряд Німеччини дав дозвіл Україні використовувати зброю, що поставляється ФРН, для завдання ударів по цілях на території Росії.

Україна збиває набагато меншу частку російських ракет, ніж це було на початку війни. Українським силам ППО у квітні вдавалося збивати лише 30% ракет, запущених росіянами, підрахувала WSJ. За останні пів року ППО України збивала в середньому 46% ракет, а в попереднє півріччя показник ефективності досягав 73%, зазначає видання. Падіння частки збитих цілей відбувається, зокрема, тому, що у ЗСУ закінчуються боєприпаси для систем Patriot, які були найкращим захистом від таких атак.

Україна зверталася до кількох союзників із проханням надати додаткові батареї Patriot вартістю $1 млрд та інші системи ППО. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні