Додаток Threads втратив понад половину користувачів. Meta працює над утриманням аудиторії /Shutterstock/Колаж Олександра Карасьова
Категорія
Новини
Дата

Додаток Threads втратив понад половину користувачів. Meta працює над утриманням аудиторії

Shutterstock/Колаж Олександра Карасьова

Керівники Meta Platforms зосереджені на утриманні аудиторії у своєму новому додатку Threads, який є конкурентом Twitter, після того, як програма втратила більше половини користувачів протягом кількох тижнів після гучного запуску, пише Reuters із посиланням на генерального директора Марка Цукерберга.

Ключові факти

  • Цукерберг повідомив співробітникам у четвер, 27 липня, що утримання користувачів у текстовому додатку виявилося кращим, ніж очікували керівники.
  • «Очевидно, що якщо у вас зареєструвалося понад 100 млн людей, в ідеалі було б чудово, якби всі вони чи хоча б половина з них залишилися. Ми ще не досягли цього», – сказав він.
  • Цукерберг сказав, що він вважає падіння «нормальним» і очікує, що утримання зростатиме, оскільки компанія додає у додаток більше функцій, включаючи версію для настільних компʼютерів і функції пошуку.
  • Meta розглядає можливість додання «пасток для утримання» аудиторії, щоб спонукати користувачів повернутися до програми.
  • Також Цукерберг сказав співробітникам, що, на його думку, робота компанії над технологіями доповненої та віртуальної реальності, які живитимуть метавсесвіт, «не суттєво випереджає графік, а йде за планом». Він додав, що Meta повинна почати інвестувати в цю роботу раніше за конкурентів, таких як Apple, Google і Microsoft.
  • Гендиректор компанії також наголосив, що цього місяця компанія випустила модель штучного інтелекту під назвою Llama 2, яку вона надала безкоштовно для комерційного використання будь-якому розробнику, послугами якого користуються менш ніж 700 млн користувачів. За даними компанії, за тиждень модель отримала понад 150 000 запитів на завантаження.
  • Водночас, відповідаючи на запитання про ймовірний «бій у клітці» проти Ілона Маска, Цукерберг сказав, що він «не впевнений, що все складеться».

Контекст

6 липня Марк Цукерберг запустив власну альтернативу Twitter – Threads. Вона одночасно запрацювала у 100 країнах світу, зокрема й в Україні.

За лічені дні додаток подолав позначку в 100 млн завантажень. Це сталося швидше, ніж у ChatGPT, у якого пішло на це два місяці.

Twitter погрожує подати до суду на Meta, звинувативши її у переманюванні співробітників для створення конкурента. 

Згодом SensorTower і SimilarWeb повідомили, що у Threads скоротилася кількість активних користувачів, а також зменшився час, який вони проводять у застосунку. Дані компанії Sensor Tower свідчать про значний спад активності користувачів з моменту запуску Threads: у вівторок і середу кількість щоденних активних користувачів платформи знизилася приблизно на 20% порівняно з суботою, 8 липня, а час, що витрачається користувачем, скоротився на 50% – від 20 хвилин до 10 хвилин.

Компанія Similarweb показала аналогічні тенденції. Кількість активних користувачів Threads скоротилася більш ніж на 25% у період між піком 7 липня та понеділком, 10 липня, для користувачів Threads на телефонах Android у всьому світі. 

Виступи керівників Meta відбулися наступного дня після того, як компанія вразила інвесторів райдужним прогнозом зростання доходів. Ця інформація призвела до зростання акцій Meta у четвер, 27 липня, на 8%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні