Категорія
Новини
Дата

Джефф Безос уперше пообіцяв віддати більшу частину статків на благодійність

Засновник Amazon Джефф Безос, статки якого оцінюються у близько $120 млрд, планує впродовж життя більшу їх частину віддати на благодійність. Про це бізнесмен сказав у інтервʼю CNN. Безос уперше публічно озвучив таку обіцянку.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Під час спільного з партнеркою – колишньою журналісткою Лорен Санчес – інтервʼю, мільярдер сказав, що пара «нарощує потенціал, щоб мати можливість дарувати ці гроші».
  • Відповідаючи на запитання, чи збирається він пожертвувати більшу частину своїх статків протягом життя, Безос відповів: «Так, збираюся».
  • Мільярдера не раз критикували за скнарість і те, що він не підписав Giving Pledge, зазначило видання.
  • Безос планує віддати кошти на боротьбу зі зміною клімату та підтримку людей, які «можуть обʼєднати людство на тлі глибоких соціальних і політичних розбіжностей».

Контекст

Це перше спільне інтервʼю Безоса з Санчес. Його головна мета – просування премії Bezos Courage and Civility Award («За мужність і цивілізованість»), яку цього року присудили співачці Доллі Партон. Разом із премією вона отримає ґрант у $100 млн. 

У 2019 році Безос розлучився з дружиною Маккензі Безос, яка отримала 4% Amazon і невдовзі заснувала на ці гроші благодійний фонд. 

У березні цього року стало відомо, що Маккензі Скотт пожертвувала $3,8 млрд у 465 благодійних фондів, зокрема й тих, які допомагають Україні.

Онлайн-ритейлер Amazon став першою публічною компанією в історії, яка втратила $1 трлн капіталізації. Це сталося на тлі прискорення інфляції, посилення грошово-кредитної політики та розчарування акціонерів звітами про доходи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні