Категорія
Новини
Дата

ЄС готує санкції проти російських олігархів та доньок Путіна – Financial Times

Російські олігархи Олег Дерипаска та Борис Ротенберг можуть потрапити під санкції Євросоюзу, пише Financial Times із посиланням на проєкт документу. У списку, який планують розглянути вже сьогодні, також доньки президента країни-агресора.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Влада ЄС у середу обговорюватиме внесення до санкційних списків російських мільярдерів Олега Дерипаски та Бориса Ротенберга.
  • Також у проєкті документа – глави Сбербанку Герман Греф та компанії Ozon Олександр Шульгін, а також Саїд Керімов, який контролює найбільшого російського золотовидобувача «Полюс».
  • Дві доньки президента РФ Путіна від першого шлюбу Катерина Тихонова та Марія Воронцова також можуть потрапити до санкційного списку. Наразі він не остаточний, і може змінитися до того, як набуде чинності, зазначає видання.

Контекст

Єврокомісія напередодні анонсувала пʼятий пакет санкцій ЄС після масових звірств окупантів на території населених пунктів Київської області. Планується, що він включатиме заборону на імпорт вугілля з РФ, заборону російським суднам заходити у порти ЄС. Загалом пакет санкцій оцінюється майже в €20 млрд на рік. Зокрема, ЕС пропонує розширити список підсанкційних фізосіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні