Категорія
Новини
Дата

Фінляндія заморозила російські активи на €190 млн

Влада Фінляндії заморозила активи підсанкційних росіян майже на €190 млн, повідомив телеканал MTV News. Ще на початку літа ця сума складала €80 млн.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

У списку – десятки компаній, організацій та фізичних осіб. Загалом зафіксовано понад 100 тимчасових або безстрокових арештів активів. 

Під арешт потрапили акції та кошти, що зберігаються на рахунках, різна промислова сировина, транспортні засоби.

Контекст

У березні фінська митниця затримала 21 яхту, яка може належати підсанкційним російським олігархам або їхнім компаніям.

Станом на кінець червня створена США міжнародна група «Російська еліта, проксі та олігархи» (REPO), що займається пошуком російських активів, заморозила або заблокувала активи РФ на суму понад $30 млрд.

Україна вимагатиме від Росії репарації через війну в розмірі щонайменше $300 млрд, заявляв раніше міністр юстиції. За його словами, на Генасамблеї ООН Україна збирається домогтися ухвалення резолюції, на якій надалі має базуватися створення міжнародного механізму відшкодування збитків. 

На першому етапі Україна хоче забрати суверенні активи. Другий етап, набагато більш складний і тривалий, – це відбирання інших активів. Наприклад, російських державних компаній або навіть майна російських олігархів, пояснив міністр.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні