Категорія
Новини
Дата

Fitch погіршило кредитні рейтинги українських держбанків, міст та Укрзалізниці через загрозу російської агресії

Міжнародне агентство Fitch погіршило прогноз за рейтингами українських держбанків, «Укрзалізниці» та семи міст. Причина — посилення геополітичної напруги у відносинах із Росією.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Fitch Ratings знизило з «позитивного» на «стабільний» кредитний рейтинг «Укрзалізниці» і підтвердило РДЕ на рівні «B». Перегляд прогнозу відбувся через зниження довгострокового РДЕ України в іноземній валюті. Самостійний рейтинг УЗ оцінено у «B-».
  • Прогноз довгострокових РДЕ з «позитивного» на «стабільний» знижено і для семи українських міст: Харків, Львів, Миколаїв, Маріуполь, Київ, Одеса та Дніпро.
  • Прогноз рейтингів ПриватБанку, Ощадбанку, Укрексімбанку та Укргазбанку також знижено з «позитивного» на «стабільний». Довгострокові РДЕ в іноземній та національній валюті агентство підтвердило на рівні «B».
  • Прогноз було змінено з урахуванням підвищених ризиків для зовнішнього фінансування, спричинених посиленням геополітичної напруги у відносинах із Росією, сказано у повідомленні агентства.

Контекст

Fitch Ratings 5 лютого знизило прогноз довгострокового РДЕ України в іноземній валюті з «позитивного» на «стабільний» і підтвердило рейтинг на рівні «B».

Очікування більш тривалого періоду загострення напруженості у відносинах з РФ, підвищений ризик конфлікту, обмежені умови фінансування, помірний відтік капіталу та ослаблення міжнародних резервів збыльшили ризики зовнішнього фінансування з часу попереднього огляду в серпні, заявили в агентстві.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні