Категорія
Новини
Дата

Fozzy Group відкрила перший цьогоріч супермаркет «Сільпо»

Перший у 2023 році супермаркет «Сільпо» 14 квітня відкрився у селі Крюківщина на Київщині. Про це йдеться у пресрелізі Fozzy Group.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Дизайн супермаркету присвячений географічним міфам і помилковим відкриттям. Торговельний зал площею 1565 кв. м оздоблений географічними картами, історіями великих мореплавців та їх подорожами. 
  • У зоні овочів розташований артоб’єкт у формі голови, всередині якої зображені материки та логотип мережі. Касові лайтбокси оформлені у вигляді компасів.
  • У новому магазині є корнер із розливним пивом від власної крафтової броварні Beermaster Brewery. 
  • Супермаркет оснащений WI-FI, коворкінгом, зарядною станцією та паркінгом. 
надано пресслужбою

надано пресслужбою

Контекст

«Сільпо» – одна з найбільших мереж продовольчих супермаркетів України, заснована в 1998 році. Станом на квітень 2023-го нараховує понад 305 супермаркетів, зокрема чотири делікатес-маркети Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group.

Чистий збиток власника мережі супермаркетів «Сільпо» АТ «Фоззі Груп» за підсумками 2022 року сягнув 239,4 млн грн. У 2021-му компанія отримала прибуток у 124,3 млн грн. Загалом активи компанії скоротилися за результатами 2022 року на 15,7% – до 3,09 млрд грн. 

Раніше стало відомо, що Fozzy Group хоче розвинути мережу супермаркетів «Сільпо» в Польщі. Наразі компанія займається пошуком локації в цій країні, де могла б відкрити свої перші магазини. Окрім цього, український ритейлер розглядає Словаччину, Чехію, Румунію та Болгарію, але саме Польща є пріоритетним напрямком для експансії. 

Кінцеве рішення щодо відкриття супермаркетів залежить від того, де компанія знайде вигідні локації для інвестицій, оскільки у Польщі спостерігається дефіцит якісних торгових площ, які б задовольнили керівництво українського ритейлера.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні