Категорія
Новини
Дата

Fozzy Group відкрила перший цьогоріч супермаркет «Сільпо»

1 хв читання

Перший у 2023 році супермаркет «Сільпо» 14 квітня відкрився у селі Крюківщина на Київщині. Про це йдеться у пресрелізі Fozzy Group.

Ключові факти

  • Дизайн супермаркету присвячений географічним міфам і помилковим відкриттям. Торговельний зал площею 1565 кв. м оздоблений географічними картами, історіями великих мореплавців та їх подорожами. 
  • У зоні овочів розташований артоб’єкт у формі голови, всередині якої зображені материки та логотип мережі. Касові лайтбокси оформлені у вигляді компасів.
  • У новому магазині є корнер із розливним пивом від власної крафтової броварні Beermaster Brewery. 
  • Супермаркет оснащений WI-FI, коворкінгом, зарядною станцією та паркінгом. 
надано пресслужбою

надано пресслужбою

Контекст

«Сільпо» – одна з найбільших мереж продовольчих супермаркетів України, заснована в 1998 році. Станом на квітень 2023-го нараховує понад 305 супермаркетів, зокрема чотири делікатес-маркети Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group.

Чистий збиток власника мережі супермаркетів «Сільпо» АТ «Фоззі Груп» за підсумками 2022 року сягнув 239,4 млн грн. У 2021-му компанія отримала прибуток у 124,3 млн грн. Загалом активи компанії скоротилися за результатами 2022 року на 15,7% – до 3,09 млрд грн. 

Раніше стало відомо, що Fozzy Group хоче розвинути мережу супермаркетів «Сільпо» в Польщі. Наразі компанія займається пошуком локації в цій країні, де могла б відкрити свої перші магазини. Окрім цього, український ритейлер розглядає Словаччину, Чехію, Румунію та Болгарію, але саме Польща є пріоритетним напрямком для експансії. 

Кінцеве рішення щодо відкриття супермаркетів залежить від того, де компанія знайде вигідні локації для інвестицій, оскільки у Польщі спостерігається дефіцит якісних торгових площ, які б задовольнили керівництво українського ритейлера.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні