Категорія
Новини
Дата

Гонконгська AMTD Digital обійшла за капіталізацією Goldman Sachs. Акції невеликої фінтех-компанії злетіли на 14 000%

Гонконгська фінтех-компанія AMTD Digital обійшла за ринковою капіталізацією такі великі банки, як Wells Fargo, Morgan Stanley і Goldman Sachs. Акції AMTD Digital раптово подорожчали на 14 000% – з $7,80 до $1100, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • AMTD Digital вийшла на біржу в Нью-Йорку всього три тижні тому, нині сукупна ринкова вартість її акцій класів А і В перевищила $203 млрд. При цьому на кінець лютого 2022 року її річна виручка становила всього $25 млн, а в компанії працювало 50 співробітників.
  • АMTD Digital наразі є пʼятою за величиною фінансовою компанією світу, поступаючись тільки Berkshire Hathaway, JPMorgan Chase, Bank of America та Industrial & Commercial Bank of China.
  • Однією з можливих причин здорожчання акцій може бути те, що для торгівлі доступна лише їх невелика кількість. «Вони сильно переоцінені. Низька кількість акцій у вільному обігу означає, що великим акціонерам легше підняти вартість акцій», – вважає аналітик Томас Ніп із Valuable Capital.

Контекст

Компанія була заснована у 2019 році під час поділу бізнесу AMTD Global Markets. Тоді AMTD Digital одержала всі фінтех-активи. Штаб-квартира розташувалась у Гонконгу. Фірма має заплутану структуру власності, яка веде до однієї людини – колишнього банкіра UBS Group Келвіна Чоя, громадянина Канади гонконгського походження.

AMTD Digital створила фінансово-технологічну платформу цифрових рішень у рамках екосистеми AMTD SpiderNet. Вона дає змогу стартапам на ранній фазі розвитку заощадити на впровадженні цифрових фінансових рішень.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні