Категорія
Новини
Дата

Канада накладе нові санкції проти Росії. Під обмеження потраплять 62 особи та оборонне підприємство

1 хв читання

Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо анонсував нові санкції проти Росії. Вони стосуватимуться 62 осіб, а також одного підприємства оборонного сектору, про це він повідомив під час виступу на другому саміті Кримської платформи.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • За словами Трюдо, Канада разом із партнерами продовжить санкції проти 1750 осіб та організацій Росії і Білорусі.
  • «Ми оголосимо про нові санкції ще 62 особам, а також одному підприємству оборонного сектору, яке бере участь у російській війні проти України», – сказав він.
  • Трюдо також нагадав, що нещодавно Канада виділила Україні 450 млн канадських доларів (близько 12,7 млрд грн) допомоги на закупівлю газу до опалювального сезону. 

Контекст

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Канада запровадила кілька пакетів санкцій. Зокрема, під них потрапили президент РФ Путін, глава МЗС Лавров, колишня гімнастка Кабаєва, голова центробанку Набіулліна. Також Канада запровадила санкції проти російських фірм та обмежила експорт до РФ.

У період з 24 лютого до 7 червня Канада заморозила активів на $123 млн, а також заблокувала транзакцій на $289 млн. 8 червня Канада ввела нові санкції щодо російської нафтової, газової, хімічної промисловості, а також інших секторів економіки. 

З 24 лютого 2022 році Канада загалом ввела санкції щодо понад 1150 фізичних і юридичних осіб із Росії, України та Білорусі.

У серпні Канада розширила санкції проти Російської Федерації за військове вторгнення в Україну. Нові санкції стосуються 43 військових посадових осіб та 17 організацій, причетних до вторгнення в Україну.

Канада заблокувала російські активи на суму понад 413 млн канадських доларів (близько $320 млн) у межах економічних санкцій проти Росії за порушення суверенітету України.

З 24 лютого до 9 серпня у Канаді загалом було заморожено майна на 122,3 млн канадських доларів у еквіваленті та припинено транзакцій на $290,7 млн відповідно до заборон, визначених Актом про спеціальні економічні заходи стосовно Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд