Категорія
Новини
Дата

Касові операції без POS-термінала. ПриватБанк запустив Tap to Pay на iPhone для підприємців

Державний ПриватБанк 31 жовтня оголосив про запуск технології безконтактного прийому платежів Tap to Pay на iPhone від Apple. Підприємці – клієнти банку отримають можливість приймати безконтактні платежі, використовуючи iPhone та додаток «Термінал iOS» без застосування POS-термінала чи будь-якого додаткового обладнання, йдеться у пресрелізі банку.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За допомогою Tap to Pay продавці зможуть приймати безконтактні платежі з дебетових та кредитних карток, Apple Pay та інших цифрових гаманців.
  • Клієнти банку можуть почати використовувати Tap to Pay на iPhone у додатку «Термінал iOS», завантаживши його з Apple App Store на iPhone XS або новішої версії. 
  • Щоб почати приймати платежі, потрібно відкрити додаток «Термінал» на iPhone, ввести суму покупки та попросити клієнта піднести свій безконтактний платіжний засіб до iPhone продавця, щоб завершити оплату. 
  • Технологія Apple Tap to Pay на iPhone використовує вбудовані функції iPhone, щоб зберегти конфіденційність і безпеку як бізнес-даних, так і даних клієнтів, наголосили в ПриватБанку.
  • «Розроблений ПриватБанком додаток «Термінал» для iPhone – це комплексне готове рішення для бізнесу, яке дозволяє не лише приймати безконтактні платежі з карток Visa та Mastercard, а й також реєструвати касові операції, створювати та фіскалізувати чеки і передавати інформацію податковим органам», – пояснив Євген Заіграєв, член правління ПриватБанку з питань МСБ.

Контекст

Apple презентував нову функцію для iPhone під назвою Tap to Pay у лютому 2022 року. Компанія працювала над функцією з 2020 року. Тоді вона придбала канадський стартап Mobeewave за $100 млн, який пропонував аналогічну технологію. ПриватБанк запустив Tap to Pay на iPhone першим в Україні.

За даними Apple, Україна посідає третє місце в Європі та сьоме у світі, де підприємці та малий бізнес можуть приймати безготівкові платежі за допомогою Tap to Pay на iPhone. 

ПриватБанк та платіжна система Visa наприкінці 2021 року повідомили про запуск в Україні рішення «Термінал» на основі Tap to Phone. Ця технологія дає можливість перетворити смартфон або планшет на POS-термінал.

Наприкінці вересня monobank запустив нову послугу для ФОП – check by mono. Це сервіс програмного РРО, на базі якого працює мобільний банк. У новому сервісі є можливість дистанційного керування касою з будь-якої точки світу, система обліку товарів та послуг, можливість приймання оплат та видачі фіскальних чеків. Також check by mono надаватиме звіти та аналітику.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні