Категорія
Новини
Дата

Катар виділив $100 млн гуманітарної допомоги Україні

Україна отримає $100 млн гуманітарної підтримки від Катару, повідомив очільник уряду Денис Шмигаль після зустрічі з прем’єрміністром, міністром закордонних справ Катару шейхом Мухаммадом бін Абдулрахманом бін Джассім Аль Тані. Гроші спрямують на відбудову, гуманітарне розмінування та інші проєкти.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Передбачається, що $100 млн підуть на відновлення у сфері медичного забезпечення, освіти, гуманітарне розмінування та інші соціальні й гуманітарні проєкти.
  • Під час зустрічі сторони також відзначили важливість відновлення роботи «зернового коридору» та необхідність продовження ініціативи «Grain from Ukraine». 
  • Також було досягнуто домовленості про співпрацю в межах Спільної міжурядової комісії, а також про утворення робочих груп у різних сферах: від високих технологій і діджиталізації до постачання питної води.

Контекст

Міжнародні партнери мають намір виділити Україні $244 млн та спецтехніку на потреби гуманітарного розмінування, відповідних домовленостей уже досягнуто, повідомила перша віцепрем’єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко в колонці на «Українській правді». За її словами, до кінця року Україна отримає 10 машин для розмінування виробництва хорватської DOK-ING та ще 10 машин від Global Clearance Solutions, майже 200 піротехнічних машин, понад 600 металодетекторів, 50 підривних машин, індивідуальні набори для розмінування, вибухозахисні костюми, квадрокоптери, роботизовані системи для знешкодження боєприпасів тощо. 

17 липня РФ направила Туреччині, Україні й ООН свої заперечення щодо продовження «зернової угоди» та відмовилася її продовжувати. Міноборони країни-агресора заявило, що через вихід Росії з «зернової угоди» з 20 липня всі судна, які прямують в акваторії Чорного моря в українські порти, розглядатимуться як потенційні перевізники вантажів військового призначення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні