Категорія
Новини
Дата

Kernel домовилася з кредиторами про відтермінування сплати боргів

Агрохолдинг Kernel після пів року перемовин домовився з кредиторами про продовження строків сплати тіла кредиту на майже рік, а також про дисконт погашення у 25%. Про це йдеться у повідомленні на сайті Варшавської біржі.

Ключові факти

  • Агропромислова компанія Kernel, що належить Андрію Веревському, домовилася з кредиторами про продовження кредитних ліній на $733 млн до середини 2024 року.
  • Компанія платитиме лише відсотки за кредитами, які були взяті до повномасштабного вторгнення РФ в Україну.
  • Зазначається, що Kernel не оголошуватиме потенційні або фактичні дефолти, які виникли через вторгнення Росії в Україну.
  • Kernel домовилася про відтермінування сплати боргів з ING PXF, фонд Natixis PXF, Європейським банком реконструкції і розвитку, Європейським інвестиційним банком.
  • Кредитори також дозволили Kernel сплачувати «довоєнні» кредити з дисконтом 25%, але для цього потрібно отримати додаткове погодження від всіх кредиторів. «Один з кредиторів уже погодився на повне погашення з дисконтом», – йдеться в повідомлені Kernel. 
  • Кредитори висунули Kernel умови, за яких вони погодили реструктуризацію. Серед цих умов: підтримка кошика капітальних витрат для підтримки поточних операцій і здійснення передоплати готівкою. 
  • «Ще одна умова – підтримка акціонерів шляхом нової ін’єкції капіталу – виконана 1 вересня 2023 року», – зазначається у повідомлені.

Контекст

У вересні 2023-го Kernel випустила 216 млн нових акцій. Метою було залучення $60 млн акціонерного капіталу. Середня ціна викупу становила 1,16 злотого. За результатами допемісії Веревський збільшив власну частку ще майже на 16%, до 93,78%.

У березні 2023 року компанія повідомила про початок процесу делістингу. З ринку Kernel викуповувала цінні папери за ціною 18,5 злотих. 10 травня компанія Веревського Namsen викупила у міноритаріїв 36% акцій, витративши близько $130 млн. Веревський збільшив власну частку в компанії до 78%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні