НОК виключив зі свого складу Шевченка, Беленюка, Суркіса та Шуфрича /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

НОК виключив зі свого складу Шевченка, Беленюка, Суркіса та Шуфрича

Getty Images

Національний олімпійський комітет (НОК) виключив зі свого складу Андрія Шевченка, Жана Беленюка, Григорія Суркіса, Нестора Шуфрича, Андрія Кожемʼякіна, Георгія Зубка та Євгена Проніна. Рішення було ухвалено під час Генеральної асамблеї НОК, пише «Інтерфакс-Україна».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зокрема, було прийнято відставку футболіста й тренера Андрія Шевченка, який був віцепрезидентом НОК, олімпійського чемпіона та народного депутата Верховної Ради від фракції «Слуга народу» Жана Беленюка, президента Федерації хокею України Георгія Зубка, народного депутата від фракції «Батьківщина» Андрія Кожемʼякіна, народного депутата Григорія Суркіса, виконувача обовʼязків президента Федерації легкої атлетики України Євгена Проніна й народного депутата Нестора Шуфрича.
  • Водночас НОК обрав українського легкоатлета, який спеціалізувався на метанні молота, призера Олімпійських ігор Олександра Крикуна віцепрезидентом комітету. 
  • До складу виконкому НОК також включили першого віцепрезидента Асоціації спортивної боротьби України Юрія Копитка.

Контекст

17 листопада на звітно-виборчій асамблеї НОК чинного міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта було обрано президентом комітету, Андрія Шевченка – віцепрезидентом НОК. 

На асамблеї також обрали нових членів НОК на період 2022–2026 років. Зокрема, до складу потрапили Нестор Шуфрич і Григорій Суркіс. Цей факт викликав невдоволення в суспільстві. Напередодні Шевченко заявив, що відмовляється від посади. Причиною він назвав незгоду з результатами виборів нового складу комітету. Олімпійський чемпіон та народний депутат від фракції «Слуга народу» Жан Беленюк теж вирішив відмовитись від посади в Національному олімпійському комітеті.

Згодом стало відомо, що Суркіс і Шуфрич покинуть склад Національного олімпійського комітету. Вони вже звернулись із відповідними заявами до президента НОК Вадима Гутцайта.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні