Категорія
Новини
Дата

Перше судно з українською пшеницею в межах программ ООН прибуло в Африку

Балкер Brave Commander, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ООН, прибув до Джибуті. На його борту 23 000 т пшениці, яку після розвантаження буде доправлено споживачам в Ефіопії, повідомляє Міністерство інфраструктури.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, що у співпраці з ООН Україна уже відправилаи два судна з понад 50 000 т агропродукції для допомоги населенню Ефіопії та Ємену.
  • «Продовжуємо працювати із Всесвітньою продовольчою програмою ООН над нарощуванням обсягів продовольчої допомоги», – додав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.
  • Судно Brave Commander вирушило із порту Південний 16 серпня.
  • Сьогодні, 30 серпня, з порту Південний вирушило друге судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН. На борту балкера Karteria 37 500 т пшениці для потреб населення Ємену.
  • Загалом у ході реалізації ініціативи про безпечне транспортування агропродукції вже 61 судно вирушило з українських портів. На їх борту близько 1,5 млн т продовольства.

Контекст

22 липня в Туреччині підписано угоду про вивезення продовольства з портів України. Також у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів».

1 серпня вперше від початку повномасштабної війни з Одеського порту з українським продовольством вийшло судно Razoni, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямувало до порту Тріполі в Лівані. 5 серпня перший караван з українським продовольством вийшов із портів Одеса та Чорноморськ.

8 серпня з порту Південний вперше від початку війни вийшло судно з продовольством. «Наша мета – нарощування перевалки в портах. Протягом двох тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3–5 суден на добу», – повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні