Категорія
Новини
Дата

Перше судно з українською пшеницею в межах программ ООН прибуло в Африку

1 хв читання

Балкер Brave Commander, зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ООН, прибув до Джибуті. На його борту 23 000 т пшениці, яку після розвантаження буде доправлено споживачам в Ефіопії, повідомляє Міністерство інфраструктури.

Ключові факти

  • Зазначається, що у співпраці з ООН Україна уже відправилаи два судна з понад 50 000 т агропродукції для допомоги населенню Ефіопії та Ємену.
  • «Продовжуємо працювати із Всесвітньою продовольчою програмою ООН над нарощуванням обсягів продовольчої допомоги», – додав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.
  • Судно Brave Commander вирушило із порту Південний 16 серпня.
  • Сьогодні, 30 серпня, з порту Південний вирушило друге судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН. На борту балкера Karteria 37 500 т пшениці для потреб населення Ємену.
  • Загалом у ході реалізації ініціативи про безпечне транспортування агропродукції вже 61 судно вирушило з українських портів. На їх борту близько 1,5 млн т продовольства.

Контекст

22 липня в Туреччині підписано угоду про вивезення продовольства з портів України. Також у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів».

1 серпня вперше від початку повномасштабної війни з Одеського порту з українським продовольством вийшло судно Razoni, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямувало до порту Тріполі в Лівані. 5 серпня перший караван з українським продовольством вийшов із портів Одеса та Чорноморськ.

8 серпня з порту Південний вперше від початку війни вийшло судно з продовольством. «Наша мета – нарощування перевалки в портах. Протягом двох тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3–5 суден на добу», – повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні