Категорія
Новини
Дата

З порту Південний вийшло судно з пшеницею для Ефіопії

Із порту Південний вирушив балкер із 23 000 т пшениці на борту в напрямку порту Джибуті, повідомило Міністерство інфраструктури України. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

Судно Brave Commander зафрахтоване Світовою продовольчою програмою ООН.

Сьогодні вранці балкер вийшов у напрямку порту Джибуті, після прибуття до якого продовольство буде доправлено споживачам в Ефіопії.

«Наразі Міністерство інфраструктури та ООН опрацьовують можливості нарощування постачань продовольства для соціально незахищених верств населення Африки», – йдеться в повідомленні.

В рамках «зернового коридору» із українських портів вирушили вже 17 суден, завантажених понад 475 000 т агропродукції.

Контекст

22 липня в Туреччині підписано угоду про вивезення продовольства з портів України. Також у Стамбулі розпочав роботу Спільний координаційний центр, який здійснюватиме моніторинг роботи «зернових коридорів».

1 серпня вперше від початку повномасштабної війни з Одеського порту з українським продовольством вийшло судно Razoni, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямувало до порту Тріполі в Лівані. 5 серпня перший караван з українським продовольством вийшов із портів Одеса та Чорноморськ.

8 серпня з порту Південний вперше від початку війни вийшло судно з продовольством. «Наша мета – нарощування перевалки в портах. Протягом двох тижнів плануємо вийти на обсяг перевалки 3–5 суден на добу», – повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні